Városi Diákfórum

VDF-es diák a Nemzeti Ifjúsági Tanács nagykövetei között

Fotó: Ficsór Dávid
Németh Boglárka
2021.10.06. 15:04

Bangha Benjámin, a Városi Diákfórum egyik tagja lett a Nemzeti Ifjúsági Tanács Szólj bele! projektjének ifjúsági párbeszédért felelős regionális nagykövete.

A 18 éves fiatalt szeptember 23-án nevezték ki a pozícióra, melynek nagyon örült és hatalmas megtiszteltetésnek érzi. Küldetése másfél évre szól, feladatai között szerepel az ifjúsági és regionális programok szervezése, emellett pedig az is fontos, hogy a Nemzeti Ifjúsági Tanácsot, mint szervezetet és annak munkásságát is minél szélesebb körben megismertesse a kortársaival.

Bangha Benjámin karrierje azóta indult be, hogy a VDF tagja lett, így jutott el a Nemzeti Ifjúsági Tanács konferenciáira is, ennek köszönhetően válhatott az országos szervezet ilyen magas beosztású tagjává.

A fiatal mostani pozíciója mellett továbbra is tagja marad a Városi Diákfórumnak, ami szerinte tulajdonképpen a Nemzeti Ifjúsági Tanács egy szelete. Hiszen ez az országos ifjúsági szervezetek összefogó tanácsa, ami segíti a működésüket konferenciákkal, továbbképzésekkel, valamint kiváló találkozóhely az országos közélet számára.

Bangha Benjámin tele van tervekkel, a legközelebbi eseményüket pedig novemberben tartják, Győrben. Ekkor lesz a Szólj bele! projektzáró konferenciája, ahol a fiatalnak házigazdaként kelt majd helytállnia.

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka