Hirdetés
Szabadka

Vaskakas: közönségsiker és díjak a Gyermekszínházi Fesztiválon

Fotó: Orosz Sándor
Győr+
2021.09.27. 10:31

Pénteken este a díjátadó ceremóniával ért véget a 28. Szabadkai Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál. Magyarországról egyedül a Vaskakas Bábszínház előadása került be a versenyprogramba.

Hirdetés

Az egyhetes seregszemlére 31 országból csaknem 300 nevezés érkezett.

A győri Vaskakas Bábszínház Óz című produkciója egyedüli magyar előadásként került a versenyprogramba, bosnyák, brazil, cseh, izraeli, horvát, német, szerb és szlovák színházak bemutatói mellett. A programot Zoran Đerić, az újvidéki Szerb Nemzeti Színház igazgatója válogatta.

Hirdetés

A győri bábszínház szeptember 20-án, hétfőn teltház előtt mutatta be Markó Róbert rendezését a Szabadkai Népszínház Jadran Színpadán, hatalmas közönségsikert aratva.

Fotó: Orosz Sándor

Hogy a nézők mellett a szakmai szemek is értékesnek találták a produkciót, bizonyítják a fesztiváldíjak: a szakmai zsűri a produkció magas színvonalú bemutatásáért kiosztott fesztiváldiploma mellett két további díjat ítélt meg a Vaskakas Bábszínház előadásának.

Az Ózé lett a legjobb látványnak járó elismerés (tervező: Svila Velichkova), valamint a Dorkát játszó Gergely Rozália kapta az öt egyenrangú színészi díj egyikét.

A háromtagú zsűri tagjai Sandrine Grataloup francia kulturális szakember, a Comédie-Française korábbi munkatársa, Ludmila Genze örmény születésű, Németországban élő kazah látványtervező, valamint Jovan Caran szerb bábművész voltak.

A 28. Szabadkai Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál fődíját a világhírű Drak Színház (Hradec Kralove, Csehország) Csipkerózsika című előadása kapta.
Kapcsolódó témák: #díj | #elismerés | #fesztivál | #Vaskakas Bábszínház |
likeold
a fb oldalunkat