Vaskakas Bábszínház: idén is átadják a pártolói bérleteket

Győr+
2022.12.12. 20:49

Mielőtt az advent a karácsonyban kiteljesedne, valóságos, jószívű felnőttek kedvessége melegíti fel a Vaskakas otthonát, egész pontosan december 18-án.

A mese mindenkié, azoké a gyerekeké is, akik családi helyzetük miatt nem juthatnak hozzá. A jószívű felnőttek nekik vásárolnak négy alkalmas bérletet, amelyet személyesen adnak át advent utolsó vasárnapján, 10 órakor. Az átadó ünnepség egy kiadós reggeli keretében zajlik majd, foszlós kaláccsal, forró csokival, meleg teával, egyszóval minden finomsággal, ami egy téli reggelihez szükséges. Ezt követi 11 órától a Volt egyszer egy kert című új előadás bemutatója.

Tekintsünk egy kicsit vissza, honnan is indult ez a csodás kezdeményezés: éppen kilenc évvel ezelőtt született meg a támogatói bérlet ötlete a Vaskakas Bábszínház igazgatója, Kocsis Rozi szívében.

Úgy hallottuk egyes óvodáktól, iskoláktól, hogy azért nem vesznek bérletet, mivel a csoportokban, osztályokban vannak gyerekek, akiknek a családja nem engedheti meg magának ezt” – kezdte Rozi, majd így folytatta: „Szerettük volna, hogy ezek a gyerekek se maradjanak ki, mert hisszük, hogy mese mindenkinek jár. Ezért kértük, az egyik kis megajándékozott szavait idézve a „jószívű felnőttek” segítségét.”

Az idei pártolói bérletek átadásáig 6700 gyermek részesülhetett a mesében, kapott Vaskakasos bábszínházi élményt a pártolói bérlet keretein belül. Ez azt jelenti, hogy ennyi gyermeknek volt alkalma összesen négy előadást megnézni.

S hogy ki lehet ”jószívű felnőtt?„ Nos, Vaskakas Pártoló Tag lehet az a magánszemély, gazdasági társulás, civil szervezet, intézmény stb., aki vagy amely a Vaskakas Bábszínház előadásaira Pártoló bérletet vásárol, melyet a szociálisan hátrányos helyzetű óvodás és kisiskolás korú gyermekek számára a Vaskakas Bábszínház szervezése juttat el, a gyermekekkel foglalkozó intézmények (óvodák, iskolák) és egyéb szervezetek pályázatai alapján.