Városrendészet: közös munka, közös sikerek

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos
2023.03.01. 11:00

A közelmúltban átalakult a vezetőség a városrendészetnél, ahol továbbra is a közös munkában hisznek, hiszen csak ez hozhatja meg a közös sikereket. A rendészet új vezetője és szakmai igazgatója, Kozma Zoltán és Miletics Mór arról beszéltek, hogy bár a vezetőségben változás történt, ők továbbra is együtt, közösen dolgoznak Győr közbiztonságáért.

A Városrendészet első számú vezetői meséltek szerdán napi feladataikról a Győr+ Médiának. A szakmai igazgató továbbra is Miletics Mór a szervezetnél, míg Kozma Zoltán operatív igazgatóból intézményvezetővé avanzsált. Ettől azonban sok minden nem változott a napi munkavégzésben. ”Semmi sem változott a napi munkavégzés során, tulajdonképpen csak papíron kerültem én a szervezet élére, a munkavégzés közös, a vezetőség és a testület tagjai is egymást segítve dolgozik a közös célok megvalósításáért” – mondta Kozma Zoltán.

A munka eddig és ezután is közös a rendészetnél, az egész kollektíva közösen dolgozik nap, mint nap Győr közbiztonságáért. „Az elmúlt időszakhoz képest nem változtak az alapvető célkitűzéseink, szeretnénk megtartani erősségeinket, illetve amiben kell tovább is fejlődni, éppen ezért folyamatosan képezzük magunkat és kollegáinkat is” – fogalmazott Miletics Mór.

A célok a személycsere ellenére nem változtak a rendészetnél, a legfontosabb, hogy a társszervekkel közösen dolgozzanak a biztonságos városért és a győriek biztonságáért. Nagyon jó a kapcsolat a rendőrséggel, a katasztrófavédelemmel és a polgárőrséggel is, az együttműködésben közelítünk az optimálishoz, ezen dolgozunk a következő időszakban is, mert biztos vagyok benne, hogy ez a jövő közbiztonsági modellje” – hangsúlyozta a Városrendészet intézményvezetője.

A szakmai igazgató is azt a munkát folytatná idén, amit korábban megkezdtek. Miletics Mór szerint ehhez tökéletesen adott az állomány és a lakossági megítélése is egyre jobb a Városrendészetnek. „A kollégák hozzáértése megkérdőjelezhetetlen, a lakossággal pedig a kezdetektől igyekszünk intenzív kapcsolatot kiépíteni és ott vagyunk a közösségi médiában is, úgy gondoljuk, hogy a folyamatos kommunikáció rengeteget tesz hozzá a munkánkhoz, meg persze a rendészet megítéléséhez is” – emelte ki a szakmai igazgató.

A vezetők hozzátették, néhány dologban azért szeretnének előre is lépni 2023-ban, ilyen például a roncsautók közterületről való elszállítása, ami biztosan sok feladatot ad majd idén a Városrendészetnek.

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #híradó | #Városrendészet |