Izgalmas bemutatók

Városrendészek jártak a győri iskolában

Fotó: Városrendészet Győr
HAK
2022.06.25. 09:35

Aggodalomra azonban semmi ok, meghívásra érkeztek városrendészek a Gyárvárosi Általános Iskolába, ahol a gyermekek örömmel ismerkedtek meg a munkájukkal és szolgálati járművükkel.

A látogatásra az oktatás utolsó hetében került sor, a Városrendészet Győr munkatársai pedig örömmel teljesítették a kérést. Az előadók a bemutató során egy színes, érdekes prezentációt tartottak a városrendészek életéről, sokrétű munkájukról. Persze nem érkeztek üres kézzel, így a diákok nem csak a szolgálati kocsit, hanem a rendészet felszereléseit is megnézhették: előkerült a tomfa, a gumibot, a bilincs és a testkamera is. A gyermekek őszinte érdeklődéssel fogadták a szakemberek érkezését és számos kérdést intéztek hozzájuk.

Örömmel fogadtuk kollégáimmal a kérdéseket, mert ezek is azt mutatták, hogy a gyermekeket tényleg érdekli, hogy mi zajlik egy szolgálat során.” – kezdte a Győr+ Média érdeklődésére Kozma Zoltán, a Városrendészet Győr operatív igazgatója, akik elkísért Homonnai Judit gazdasági ügyintéző, Dudásné Sági Anikó és Tóth Máté járőrök. „Nagyon figyeltek minden információra, ami a közlekedéssel kapcsolatban hangzott el, illetve a környezetvédelem témájára is roppant kíváncsiak voltak. Hasznosak az ilyen találkozók, mert közelebb hozzák az egyenruhát a diákokhoz is, s bízunk benne, hogy ha a szünidő alatt találkoznak a járőr kollégákkal, akkor is ekkora mosolyokkal és szeretettel fogadják majd őket.” – zárta az operatív igazgató.

S bár most már kitört a nyáriszünet, de a Városrendészet Győr munkatársai remélik, hogy a szeptemberben beköszöntő új tanév során is minél több iskolába ellátogathatnak. Szeretnék ugyanis, hogy egyre több kisdiák ismerje meg a mindennapjaikat, s forduljanak hozzájuk bizalommal, ha kérdésük, kérésük van, vagy segítségre van szükségük. Mert ők mindenkiért dolgoznak, korosztálytól függetlenül.

A Városrendészet Győr központja 0-24 órában hívható a 06-20 403 8917-es számon!

Kapcsolódó témák: #közbiztonság | #Oktatás | #Vakáció | #Városrendészet |