Magyarország Legszebb Konyhakertje

Vámosszabadin landolt az örökös díj

Fotó: Sávolyi György
Ferenczy Balázs
2021.10.18. 15:51

A Győr+ Média Kertbarát Magazinjának szakértője nem mindennapi díjat zsebelt be a nívós versenyen.

Ujhelyy Károly már rutinosan érkezett a Győr+ Rádió stúdiójába, ahol hamar megtalálta bevált helyét, hiszen hosszú éveken át ott készült a rádió Kertbarát Magazinja. A beszélgetést rövid áttekintéssel kezdték, a hobbykertész elmondta, a pandémia nagyban segített abban, hogy minél többen visszataláljanak a kerthez, jól mutatja, hogy az Ország Legszebb Konyhakertje versenyen is sok új jelentkező mérettette meg magát.

Károly a Kertészek és Kertbarátok Győr Városi Egyesületének és az Országos Kertszövetség elnökségének is tagja, csodakertjét már többször bemutattuk a Győr+ TV Kertbarát Magazinjában. Az idilli kiskert 2018-ban már elnyerte az Ország Legszebb Konyhakertje címet, szakértőnk idén már harmadszor indult, ezúttal a program örökös díját hozhatta el, amelyet Tarpataki Tamástól, az Agrárminisztérium Agrárpiacért felelős helyettes államtitkártól vehetett át. A díjátadóra Ambrus Gellért, Vámosszabadi polgármestere is elkísérte büszke díjazottunkat.

Szakértőnk hitvallása, hogy a kertben nem csak a megfeszített munka létezik, jó kedvvel kell kimenni, együtt kell élni a természettel, egy idilli pihenő részt kell kialakítani, ahol több generáció érezheti jól magát.

A versenyben már csak az életműdíj van hátra, – “ezzel azért még várnék” – zárta szavait Ujhelyy Károly a Győr+ Rádió reggeli műsorában.

Győr+ Rádió · Örökös díj az Ország Legszebb Konyhakertjei versenyen