Hirdetés
Kiállítótér és közösségi helyszín

Valóra vált a festőművész álma

Fotó: O. Jakócs Péter
Földvári Gabriella
2020.08.01. 18:50

Új, nyitott műterem, kiállító- és közösségi tér várja a művészetbarátokat Szabadhegyen, a Levendula utcában. Csizmadia István festőművész kezdeményezésével a minőségi kulturális élet fellendítésére törekszik.

Hirdetés

A festőművész régi álmát váltotta valóra azzal, hogy a Levendula utca 12. szám alatt elkészült a műterme, amely egyben kiállítótérként, valamint a közösségi élet helyszínéül szolgál. A kertben pedig szoborparkját is bármikor bárki megcsodálhatja.

Csizmadia István azt mondja, gyakorlatilag egy magán kultúrközpontot létesített, ahol nemcsak művész barátait, hanem mindenkit szívesen lát, hogy betekinthessenek az alkotó folyamatba, megismerjék, hogyan él és dolgozik egy festőművész, láthassák a több mint száz festményét. Rendszeres, nyilvános programokat tervez, házi koncertekkel, filmvetítésekkel, a különböző művészeti ágakban tevékenykedők bemutatkozási estjeivel, az együtt gondolkodás, az együtt alkotás lehetőségével.

Hirdetés

„A célom, hogy megszólítsam az embereket, kapcsolatot teremtsek a művészek és a művészetet kedvelők között, hogy odafigyeljenek, hogy lássák, nemcsak a rohanó mindennapok vannak, hanem lehet másképp is élni, lehet összejönni, eszmét cserélni, a művészet által boldogságra lelni” – hangsúlyozta az alkotó.

Csizmadia István Győrben született 1954-ben, 1969 óta foglalkozik festészettel, 1975 óta rendszeresen szerepel kiállításokon. Az Iparművészeti Főiskolán vizuális kommunikáció szakon másoddiplomázott. Tagja volt az 1980-as években a Fiatal Művészek Szövetségének, alapító tagja a Győri Grafikai Műhelynek, valamint az Art World Hungary Egyesületnek. Legfontosabb díja a Művészeti Nívódíj.

Csizmadia István festőművész (Fotó: O. Jakócs Péter.)

„Egész életemben arra törekedtem, hogy értéket és időtálló tartalmat teremtsek, de ehhez (rá kellett döbbennem) kitartás, következetesség és néha lemondás is szükséges. Egy érett, kifejlett stílushoz idő kell. Az is fontos, hogy egy művész tudjon megújulni, új erőre kapni” – vallja.

Jelenleg is kísérletezik, újdonságnak, érdekességnek számít, hogy plexire fest. Van, hogy a műanyag mindkét oldalára fest, van, hogy több réteg megfestett lapot rak egymásra, így vertikális perspektívából mutatva meg művét, talapzatra állítva, körbejárható a festmény.

Kapcsolódó témák: #Győr | #Kultúra | #művészet |
likeold
a fb oldalunkat