Vadonatúj helyszínen az Egészség-Piac

Kárpát Zsolt Fotó: Ács Tamás
2023.09.02. 13:02

Először rendeztek Egészség-Piacot a Szigetben lévő Semmelweis utcai Idősek Klubjában. Az eseményen ingyenes szűrővizsgálatokkal és egészségügyi tanácsokkal várták az érdeklődőket.

A Győri Önkormányzata WHO Egészséges Városok Programirodája szombaton délelőtt egy új helyszínen tartott Egészség-Piacot. A reggeli kilenc órás kapunyitás után pillanatok alatt megtelt a Semmelweis utcai Idősek Klubja. 

„Az Egészség-Piac a város egyik legsikeresebb rendezvénysorozata, amely 28 éves múlttal rendelkezik, viszont Szigetben még sosem tartottuk meg. Úgy gondolom, hogy ez egy nagyon jó döntés volt, hogy ide az idősklubba jöhetnek az érdeklődők. Szeretném, ha a jövőben ez a program rendszeressé válna” -köszöntötte a résztvevőket Szeles Szabolcs győri alpolgármester.

A WHO hívó szava idén az egészséget mindenkinek, ami még soha nem volt ennyire aktuális. Nagyon jó látni, hogy ennyien eljöttek és kihasználják ezt a programot” – tette hozzá az alpolgármester. 

Az eseményen dr. Sayour Amer kardiológus, WHO tanácsadó kiemelte, hogy az ilyen szűrővizsgálatokkal sok betegség megelőzhető, és többek között felhívta a figyelmet az egyre gyakrabban előforduló bőrrákra, ami időben felismerve és kezelve gyógyítható.

Galéria: Ács Tamás

Kapcsolódó témák: #Egészség-Piac | #híradó | #sziget |