Hirdetés
Rendőrség

Vádemelést javasolnak a balesetet okozó embercsempész ellen

Fotó: police.hu
Győr+
2022.01.12. 11:37

A Győr-Moson-Sopron megyei Rendőr-főkapitányság befejezte a 20 éves szerb embercsempész ellen indított büntetőeljárás vizsgálatát.

Hirdetés

Az egyenruhások tavaly szeptember 27-én este Abda térségében akartak ellenőrizni egy osztrák rendszámú gépkocsit az M1-es autópályán.

A jármű vezetője – hogy kivonja magát az ellenőrzés alól – nagy sebességgel elhajtott a rendőrök elől, majd egy balra ívelő kanyarban elvesztette uralmát a gépjármű felett, letért az útról és egy fának ütközött. Az autó rakterében összezsúfolva harminckettő, magát szír állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott.

Hirdetés

A baleset során a külföldi utasok közül hatan súlyos, tizenketten pedig könnyű sérüléseket szenvedtek.

A rendőrök a 20 éves szerb sofőrt elfogták és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították, ahol gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették. A büntetőeljárás során a vizsgálók a Győri Járási Ügyészség felé kezdeményezték a férfi letartóztatását, amelyet a Győri Járásbíróság elrendelt.

Fotó: police.hu

A nyomozás keretében a rendőrök megállapították, hogy a migránsok utaztatásához használt gépjármű raktere ablak, valamint szellőzés nélküli, személyi szállításra alkalmatlan volt. A csempészett személyeket a sofőr összezsúfolva, hat órán keresztül megállás nélkül szállította.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztály munkatársai a sofőrrel szemben – csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntette, valamint tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozása vétsége miatt – indított büntetőeljárás során a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az ügy iratait a napokban vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészség részére.

Forrás: police.hu

likeold
a fb oldalunkat