Óvatosan közlekedjünk!

Vaddal ütköztek

Fotó: Police.hu
Police.hu
2020.09.03. 13:50

Őzek ugrottak az autók elé Ravazd és Dunakiliti térségében.

Hirdetés

Ahogy már korábban is megírtuk, hamarosan kezdetét veszi a gímszarvasok párzási időszaka, a szarvasbőgés. Különösen figyeljünk az utakra késő este és hajnalban, amikor a legkisebb a látótávolság.

Anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset történt a 82-es számú főút 47. kilométerénél, szeptember 2-án este fél 10 körül. Egy 53 éves komlói férfi közlekedett kisteherautóval Veszprémvarsány felől, Ravazd irányába, amikor az út bal oldaláról – féktávolságon belül – egy őz ugrott a jármű elé. A sofőr az ütközést már nem tudta elkerülni, és elütötte a vadat. A gépjárművezető a balesetben nem sérült meg, azonban az elgázolt őz a helyszínen elpusztult.

Anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset történt az 1408-as számú út 8. kilométerénél, szeptember 2-án reggel 6 órakor. Egy 31 éves dabronci férfi közlekedett személygépkocsival Mosonmagyaróvár felől, Dunakiliti irányába, amikor az út bal oldaláról – féktávolságon belül – egy őz ugrott a jármű elé. A sofőr az ütközést szintén nem tudta elkerülni, és elütötte a vadat. A gépjárművezető a balesetben nem sérült meg, azonban az elgázolt őz a helyszínen elpusztult.

A balesetek körülményeit a Rendőr-kapitányságok vizsgálják.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a lakosság figyelmét:

  • Ha vadat lát, lassítson! A vadállatok kiszámíthatatlanul viselkednek. A mozdulatlanul álló vad hirtelen megugorhat és akár a jármű irányába is vágtatni kezdhet.
  • Ha egy őzet vagy szarvast látott, számítson többre is! Általában ezek az állatok csoportokba verődnek.
  • Ha hirtelen nagytestű vad kerül a gépkocsi elé, vészfékezzen, adjon hangjelzést, de ne rántsa félre a kormányt!
Hirdetés
Kapcsolódó témák: #baleset | #baleset megelőzés | #rendőrség |