Vádat emeltek a neten dohányt hirdető csaló ellen

Fotó: Marcali Gábor
Győr+
2022.10.05. 13:43

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy, az elkövetéskor 48 éves férfi ellen, aki az interneten vágott dohányt ígért, de azt soha nem is akarta leszállítani.

Hirdetés

A vádirati tényállás szerint az elkövetéskor 48 éves férfi 2014. január és 2016. március között, több álnevet használva, különböző internetes oldalakon hirdetett jó minőségű, olcsó vágott dohányt eladásra.

A sértettek a vádlott számlájára utalták a dohány árát és a szállítási költséget. Az elkövető azonban soha nem rendelkezett a dohánytermékekkel, küldött ugyan csomagot a sértetteknek, de abban műanyag palackok, szórólapok, liszt, fűrészpor, még krumplihéj is volt.

A vádlott abban bízott, hogy mivel a jövedéki adóköteles dohányterméket rendelni törvénybe ütköző, a sértettek majd nem tesznek feljelentést. Több esetben a reklamáló sértetteket az adóhatósággal fenyegette, hogy a végén őket fogják megbírságolni jövedéki termékkel visszaélés miatt.

Az elkövető ezzel a módszerrel országszerte 79 sértettet csapott be, és több mint 1 millió Ft kárt okozott.

A vádlottat az ügyészség 79 rendbeli csalással vádolja, vele szemben négy és fél évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

A nyomozást az ügyben a Győri Rendőrkapitányság munkatársai folytatták le, míg az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Szöveg: ugyeszseg.hu

Hirdetés