Hirdetés
Széchenyi István Egyetem

Üzbég hallgatóé a legjobb angol nyelvű előadás

Fotó: SZE
Győr+
2021.11.29. 13:26

A győri Széchenyi István Egyetem egyik üzbég hallgatója nyerte el a legjobb angol nyelvű előadás díját egy gazdaságinformatikai szakmai konferencián. A siker nemcsak azt példázza, hogy az intézmény hagyományosan erős a műszaki-informatikai tudományterületeken, hanem azt is, hogy az elmúlt években nagyot lépett előre a nemzetköziesítés terén, amelynek köszönhetően a hallgatói közösséget már 65 ország fiataljai alkotják.

Hirdetés

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Gazdaságinformatikai Kutatási és Oktatási Fórum szakmai szervezet 17. alkalommal szervezte meg éves konferenciáját Veszprémben. Az eseményen akadémiai szférában dolgozó oktatók, kutatók, ipari szakemberek, valamint hallgatók közül a legjobb angol nyelvű előadás díját Ulugbek Bayboboev, a Széchenyi István Egyetem gazdaságinformatikus mesterszakos hallgatója nyerte el, aki „Felhőalapú technológiák jelentősége a mindennapi életben” címmel beszélt a jelenlévőknek, Üzbegisztánban végzett kutatásának eredményeit összefoglalva. A konferencia legjobb előadásainak szerzői a kettős vak bírálatot követően lehetőséget kapnak a magyar nyelvű GOKOF, illetve angol nyelvű SEFBIS Journal folyóiratokban való publikálásra.

Az esemény kiváló alkalmat biztosított a résztvevőknek a témához kapcsolódó munkáik és eredményeik bemutatása mellett vélemények ütköztetésére, kutatói hálózatok építésére, az üzleti szféra és az oktatás kapcsolatának erősítésére és hasznos eszmecserére is. A rendezvény végén sor került a szervezet tisztújító közgyűlésére is, amelynek során dr. Erdős Ferencet, a Széchenyi István Egyetem egyetemi docensét, a gazdaságinformatikus alap- és mesterszakok szakfelelősét elnökségi tagnak választották.

Hirdetés

Nyitókép: Ulugbek Bayboboev

Kapcsolódó témák: #Széchenyi István Egyetem |
likeold
a fb oldalunkat