Hirdetés

Ünnepi fogások három család asztalán

Fotó: O. Jakócs Péter
Győr+
2019.12.19. 12:00

Folytatva a korábbi évek hagyományait, az idén is három rászoruló család számára készül el a komplett karácsonyi menü, míg a süteményekről önkormányzati képviselők feleségei gondoskodnak.

Hirdetés

Az önkormányzat ismét, immár harmadik alkalommal szervezte meg a jótékonysági akciót, amelynek keretében három nehéz sorsú család, köztük egy egyedülálló rokkantnyugdíjas, egy házaspár, akik hét gyermeket neveltek fel, és egy ötgyermekes nagycsalád számára főzik meg az ünnepekre a karácsonyi menüt. Az ételek a Révész étterem, a Nyugatmagyarországi Kereskedelmi, Vendéglátó és Szolgáltató Zrt, valamint az Ördögkonyha Kft. jóvoltából készülnek el.

A süteményeket Dr. Fekete Dávid alpolgármester felesége, Dr. Feketéné dr. Czakó Katalin, Dr. Dézsi Csaba András önkormányzati képviselő felesége, Dr. Dézsiné Szentes Veronika és Szeles Szabolcs önkormányzati képviselő felesége, Bugovics Anita sütötte a megajándékozottak számára.

Hirdetés

„Az advent a várakozás, a készülődés időszaka, amikor az év legszebb napjaira készülünk. Karácsony már itt áll a küszöbön, és mindhárman nagy örömmel csatlakoztunk a kezdeményezéshez, mert így mások boldogságához is hozzá tudunk járulni az ünnepek előtt.” – mondta a sütemények készítői nevében Dr. Dézsiné Szentes Veronika, aki hozzátette, nagy szeretettel készítette el erre az alkalomra a süteményeket, a kuglófot, a karácsonyi linzert és a kalácsot. Dr. Feketéné dr. Czakó Katalin Sacher-tortát, linzert és islert sütött, míg Bugovics Anita pozsonyi kiflit, linzert és püspökkenyeret készített.

„Nagyon meglepett minket, de legalább akkora örömet is okozott ez az ajándék, amely hatalmas segítség számunkra az ünnepek alatt.” – mondta el a Győrplusznak a nagycsaládos Hollósné Fazekas Barbara. Hozzátette, kismamaként nagy könnyebbség, hogy nem kell a tűzhely mellett állnia, ráadásul a finom ételek mellett az idő is ajándék, amit a főzés helyett a gyermekekkel és férjével tölthet.

A családok számára az ételeket Karácsony napjain frissen szállítják ki a felajánlást tevő vendéglátó cégek. A jelképes átadón Venczel-Kovács Zoltán színművész karácsonyi dalokkal tette még ünnepibbé a pillanatot.

Szerző: Papp Zsolt
TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid

likeold
a fb oldalunkat