Újvárosi karácsonyváró

J. Kovács Andrea Ács Tamás
2022.12.14. 20:58

Az újvárosi művelődési ház hangulatos műsorral várta a környékbelieket szerda este, hogy közösségben is átélhessék az adventi várakozás varázsát és lelkileg is felkészülhessenek a karácsonyra.

Szeles Szabolcs alpolgármester köszöntőjében arról beszélt, hogy a jelenlegi válsághelyzetben mindenki napi nehézségekkel küzd a saját frontján, és próbál helytállni. Adventkor azonban kicsit kiszakadunk a gondokból és megerősítést nyerünk abban, hogy van aki feltétel nélkül szeret minket és akit mi is feltétel nélkül szerethetünk. Erre a szeretetre pedig nagyon nagy szüksége van a világnak.

A remény hatja át az adventi várakozást és ebből a reményből tudunk mi is erőt meríteni. Ez éltetheti bennünk azt, hogy az elkövetkező időszakban valóban egy jobb és egy szebb időszak köszönt ránk. A karácsonyi ünnepkör legfontosabb üzenete az, hogy a fény mindig győz a sötétség fölött, az igazság győzedelmeskedik, a jó legyőzi a rosszat. Fontos, hogy még jobban figyeljünk egymásra, lássuk meg a munkahelyen, családban, baráti körben, ha valaki gondoskodásra, segítségre szorul. Sokszor egy mosoly, baráti beszélgetés, egy ölelés többet jelent bármilyen ajándéknál” – fogalmazott Fekete Dávid önkormányzati képviselő.

Az esten fellépett az abdai Zrínyi Ilona Általános Iskola Csenderes néptánccsoportja, akik az Újvárosi betlehemest adták elő, valamint a művelődési ház citera szakköre és kórusa, továbbá közreműködtek a Richter János Zeneművészeti Iskola növendékei.

Galéria: Ács Tamás

TV-s szerkesztők: J. Kovács Andrea, Németh Boglárka

Kapcsolódó témák: #advent | #híradó | #karácsony | #újváros | #ünnep |