Újvárosba látogatott az Egészség-Piac

Győr+ Fotó: MekliZ Fotóstúdió
2023.05.13. 11:48

Szombaton Újváros adott otthont Győr talán egyik legsikeresebb rendezvénysorozatának, az Egészség-Piacnak. A lakossági egészségmegőrző napon az érdeklődőknek lehetőségük volt különböző szűrővizsgálatokon, és más ingyenes orvosi vizsgálatokon is részt venni, valamint szaktanácsadás is a rendelkezésükre állt. Mindezek mellett különböző szépségápolási termékekkel és egészséges ételekkel is megismerkedhettek.

A rendezvényt Szeles Szabolcs nyitotta meg, aki a Győr+ Média érdeklődésére elmondta: már 28. alkalommal kerül megrendezésre ez a népszerű és fontos esemény. Az alpolgármester hozzátette: az egészségmegőrző programot általában az egészség világnapjához, április 7-hez szokták igazítani, de sokszínűségéből és jellegéből adódóan nem lehet és nem is szabad egy napra besűríteni.

Szeles Szabolcs felhívta a figyelmet a WHO jelmondatára is, amely úgy hangzik, Egészséget mindenkinek!, valamint emlékeztetett rá, hogy egy rendkívül nehéz időszakon vagyunk túl, gondoljunk akár a pandémiára, az energiaválságra, az orosz-ukrán háborúra és a számtalan egyéb megpróbáltatásra, amik lelkileg is megviselik az embert.

A rendezvényre hatalmas az igény, ezt a résztvevők száma is hétről-hétre bizonyítja.

„Én azt látom, hogy minden helyszínen sokan fogadják el a meghívást. Ez egy visszajelzés is arról, hogy ez egy olyan rendezvénysorozat, amit érdemes fenntartani, sőt, évről-évre felmerül az igény, hogy tovább bővítsük a helyszínek számát” – mondta az alpolgármester.

Galéria: MekliZ Fotó

TV-s szerkesztő: Kárpát Zsolt