Hirdetés
Tömegközlekedés

Újraindul a magánvasút Győrből az Adriára

Fotó: Continental Railway Solution
Győr+
2021.02.19. 10:20

A Regiojet megkezdte a jegyértékesítést az Adriai-tengerhez induló járataira Horvátországba. A vonatok Fiuméba, valamint Splitbe és Zágrábba közlekednek Győr és Budapest érintésével, a csatlakozó autóbuszjáratokkal elérhető lesz teljes hosszában a tengerpart.

Hirdetés

A Regiojet megkezdte a jegyértékesítést éjszakai járataira Horvátországba. Az első vonat május 28-án, pénteken indul, és új útvonalon fog közlekedni: Prága-Brünn-Pozsony-Budapest-Zágráb-Rijeka/Split lesz a menetirány.

A csatlakozó autóbuszjáratok Rijekából, Splitből és Gračacból összeköttetést teremtenek az összes népszerű nyaralóhellyel a horvát tengerparton az Isztriától Dubrovnikig. Ezeken felül a buszjáratok szintén elérhetővé teszik Kotort Montenegróban és Neumot Bosznia-Hercegovinában.

Hirdetés

Az árak, ahogy tavaly is, különlegesen alacsonyak – teljes áron, egy irányba –, 23 eurótól indulnak ülőhelyes kocsiban, és 33 eurótól fekvőhelyes (kusett) kocsiban Zágrábba vagy Fiuméba; Splitbe 35 eurótól ülőhelyes kocsiban és 42 eurótól kusettben.

Az árak magukba foglalják a teljes körű fedélzeti szolgáltatásokat, ingyenes wifit, ingyenes ásványvizet, kávét és teát, könnyű reggelit, és az ülőhely- vagy ágyfoglalást.

Az első járat május 28-án fog indulni, és május, június és szeptember folyamán a vonatok heti három alkalommal fognak közlekedni prágai és budapesti indulásokkal, Prágából és Budapestről pénteki, vasárnapi és keddi indulásokkal, illetve Horvátországból szombaton, hétfőn és szerdán. Júliusban és augusztusban a vonatok mindkét irányban naponta fognak közlekedni.

A vonatokban egyaránt lesznek ülő- és fekvőhelyes kocsik, valamint lehetőség lesz kerékpárszállításra is.

Szigeti András, a Continental Railway Solution Kft. ügyvezetője, a Regiojet hazai üzemeltője megjegyezte: „A Regiojet nyári vonatainak újraindulása Horvátországba mindannyiunk számára fényt jelent az alagút végén. Külön öröm számomra, hogy idén már Budapestről és Győrből elérhető az Adria. Ebben az évben sokkal hamarabb el tudtuk kezdeni az előkészületeket, mint tavaly, és úgy gondoljuk, hogy a nyaralások tervezése sokkal egyszerűbb lesz az ügyfeleink számára.“

A vonatok hasonló menetrenddel közlekednek, mint tavaly: 16:46-kor indulnak Prágából, aztán este indulnak Pozsonyból (21:17) és Győrből (22:35), és éjfél után (0.05) Budapest Kelenföldről, ahol már 23:40-től be lehet szállni a vonatba.

Az érkezés Zágrábba (5:17) és Rijekába (10:17) másnap reggel, Splitbe pedig 13.44-kor lesz. A vonatok az ellenkező irányba Splitből 15:51-kor, az este folyamán Rijekából 19:55-kor indulnak, az érkezés a következő napon Budapestre 05:55-kor, Győrbe 7:23-kor, Pozsonyba 08:43-kor és Prágába 13:12-kor lesz.

Az új útvonalnak köszönhetően a Regiojetnek lehetősége nyílik teljesen új, közvetlen vasúti összeköttetéseket kínálni Prágából Zágrábba és Budapestről Horvátországba és Pozsonyba. A vonatok teljes kapacitása 15 kocsival eléri a 680 főt.

A Regiojet vonatai Horvátországba a tavaly nyári szezon során közlekedtek először, összességében több mint 60 000 utast szállítottak mindkét irányba. A vonatok átlagos kihasználtsága 90% fölötti volt. 
Kapcsolódó témák: #közlekedés | #vasút |
likeold
a fb oldalunkat