Hirdetés

Nyáron indul az első magánvasút Magyarországon

Fotó: mandiner.hu
Győr+
2020.07.01. 08:10

Július legvégén kezdheti meg magyarországi szolgáltatását a RegioJet magánvasút. A társaság az elsőként a Budapest–Bécs–Prága útvonalon közlekedő járatain magas színvonalú fedélzeti szolgáltatást nyújt, és az állami árkiegészítés nélkül is a nemzeti vasúttársaságok árainál kedvezőbb jegyárakat kínál - írja a Mandiner.

Hirdetés

Mint írják, bár az indulást elhalasztották, immár biztosnak tűnik, hogy valóban megkezdi magyarországi menetrendszerű közlekedését a cseh és szlovák piacon már jól ismert magánvasút, a RegioJet. A kezdőnapot eredetileg június 15-re tervezték, azonban ezt többször is módosították a határátlépés bizonytalanságai miatt. Előbb július 3-a volt a céldátum, majd bejelentették a most érvényes július 31-i indulást. A cseh szolgáltató korábban azt közölte, hogy a Prága és Bécs között közlekedő vonatai közül két párat meghosszabbít Budapestig.

A vonatok üzemeltetését Ausztriában a Bécs–­Salzburg vonalat gondozó WestBahn végzi majd, míg a magyar felelős a Continental Rail­way Solution lesz.

Hirdetés

Az utasokat az utazás teljes hosszán a RegioJet utaskísérői látják majd el, és a fedélzeti szolgáltatásokat is a cég biztosítja. A csehek hangsúlyozták, hogy ez lesz az első olyan magánvasúti szolgáltatás, amely Csehországon kívül további két másik fővárost is összeköt.

Még többet olvashat a RegioJet-ről IDE kattintva!

Forrás: mandiner.hu

Kapcsolódó témák: #közlekedés |
likeold
a fb oldalunkat