Hirdetés

Újra ÚjRadó – Dallos Bogi és Azahriah lép fel

Fotó: Ács Tamás
Győr+
2022.09.12. 13:05

Folytatódik a Radó-sziget megújulásának ünnepe. A rendezvény célja, hogy a győriek és a városba látogatók újra kihasználhassák a sziget adottságait és megismerhessék a jövőben megújuló csónakház új funkcióit is.

Hirdetés

Augusztus végén már egyszer megtelt élettel a Radó-sziget: az ÚjRadó fesztivál izgalmas programkínálattal zárta a nyarat a megújuló szigeten. Győr polgármestere, dr. Dézsi Csaba András egyik ígérete volt a Spartacus-csónakház visszavétele. A tervből végül valóság lett, az ikonikus épület a város tulajdonába került, most pedig a felújítása is megkezdődött – ezzel pedig a Radó-sziget is új életre kel. Ennek örömére szerveztek programokat és koncerteket a területre, a nagy sikerrel való tekintettel pedig folytatódik az ÚjRadó.

Szeptember 16-án, pénteken délután 5 órától divatshowra mehetünk – a Győri SZC Kossuth Lajos Technikum és Kollégium divatbemutatóján a tanulók által tervezett és készített ruhákat láthatnak az érdeklődők. Az egyedi ruhakölteményeket újrahasznosított alapanyagokból pl. papír, fém, fa és műanyag felhasználásával készítették, mint akár egy régi esernyő, újság, vagy gumicsizma.

Ezután a Szomszéd koktélbár bármixer-látványshowján kaphatunk tippeket az otthoni koktélkészítéshez is.

Este 7 órakor Dallos Bogi lép fel, majd 9 órakor Deniz és Orsovai Reni koncertje zárja az első napot.

Szombaton, azaz szeptember 17-én délután 2 órától óriásbuborékokat csodálhatunk meg Kristály Marci bubimesterrel, de lesznek gólyalábasok és zsonglőrök is a szigeten.

Este 6 órától a Pannonhalmi borvidéket ismerhetjük meg a helyi borászok által alapított PH-Érték szemszögéből, a zenepavilonban pedig dj Máté és Dj Giga szolgáltatják majd a zenei aláfestést.

Mindkét napra vonatkozó programok ezen felül a Spartacus csónakház története kiállítás, ahol a felújításra vonatkozó látványterveket is megnézhetjük.

Folyamatos, vízi programok is lesznek – SUP-ot és kajakot is bérelhetnek a vállalkozó kedvűek délután 2 és este 7 között. A MOKKA alkotócsoport szintén ebben az időintervallumban tart kézműves és művészeti foglalkozásokat.

Ősz Dénes bűvész a trükkök világába kalauzolja el a nézőket, akik maguk is részt vehetnek majd a látványos előadásban. Selfiebox és LED-hintapark is szerepel a programok között, szombat este pedig Azahriah koncertje koronázza meg a fesztivált.

A részletes programokért katt ide!

Kapcsolódó témák: #belváros | #újradó fesztivál |
Hirdetés