Hirdetés

Újra lesz Alzheimer Világnapi Séta Győrben

Bajzát Zsuzsi
2022.09.20. 17:13

Napjainkban egyre többen kérnek segítséget idős hozzátartozóiknak. A demens betegségek ma már nem számítanak tabunak, és habár visszafordításukra egyelőre nincs megoldás, kezelésükre, és enyhítésükre több megoldás is létezik. Az Alzheimer Világnapi Séta remek alkalom arra, hogy még nagyobb fókuszt kapjon ez a betegség, és a hasonló élethelyzetben lévők találkozhassanak egymással.

Hirdetés

„Nehéz időszak áll mögöttünk, és a következő hónapok is tartogatnak kihívásokat. Ezek az idősebb embertársainkra is hatással vannak, egyre több a depressziós, demens beteg.”- fogalmazott Kányai Róbert, az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Győr vezetője. A korábbi évek jó tapasztalatából kiindulva idén is összefogtak a Katolikus Szeretetszolgálattal és a Fazekas Gábor Idősek Otthonával, hogy szeptember 21-én látványos programmal hívják fel a figyelmet az Alzheimer Világnapjára.

A program 9.15-kor a regisztrációval veszi kezdetét a Széchenyi téren. Tíz órakor dr. Pergel Elza, Győr Megyei Jogú Város alpolgármestere és Bognár István – Brenner János Papnevelő spirituálisa köszönti a résztvevőket. 10.15-kor szenior örömtáncot láthatnak az érdeklődők. Maga a séta 10.25-kor indul a Széchenyi térről a Káptalandombon keresztül a Kálóczy térre. Az eseményt 11 órakor az EESZI igazgatójának, Kányai Róbertnek a gondolatai zárják.

A Győr+Reggeliben több részlet is elhangzott a rendezvényről, és magáról a betegségről is. Bajzát Zsuzsi és Nagy Roland beszélgetése.

Kapcsolódó témák: #alzheimer | #demencia | #Győr+ Reggeli |
Hirdetés