Hirdetés
Rangos elismerés

Újra Európa legjobbjai között az Öt Templom Fesztivál

Fotó: Győr+ Archív, Marcali Gábor
Győr+
2022.02.03. 18:43

Újra Európa legjobbjai között az Öt Templom Fesztivál Kategóriájában egyedüli magyar fesztiválként a győri Öt Templom Fesztivál nyerte el az Európai Fesztivál Szövetségtől (EFA) a kitüntető „Remarkable Arts Festival - Special EFFE label 2021” címet.

Hirdetés

Az EFA által alapított, EFFE (Európa a Fesztiválokért, Fesztiválok Európáért) díj a 2021-es évben azokat a fesztiválokat díjazta, akik a világjárvány hatásaira példamutatóan reagáltak saját fesztiváljaik szervezésekor.

Az Öt Templom Fesztivál szervezői, 2020. tavaszán a teljes járványügyi zárlat alatt forgatták le üres templomokban a fesztivál eredetileg tervezett programját, hogy azt a közönség elé tárhassák a fesztivál eredeti időpontjában 2020. májusában.

Hirdetés

Az Online Öt Templom Fesztivál volt az első az online térben megrendezett fesztiválok között Magyarországon és programjai rövid idő alatt több mint 700 000 elérést generáltak.

A fesztivál „Nagyobb és változatosabb közönség elérése” kategóriában, három olasz és egy spanyol rendezvénnyel együtt nyerte el a speciális 2021-es EFFE Logó viselésének jogát.

A győri székhelyű Öt Templom Fesztivál még 2017-ben, egyedüli magyar fesztiválként nyerte el és azóta is egyedüliként viselheti Magyarországon az Európai Fesztiválszövetség (EFA) Laureate fokozatát.

A szervezők bíznak benne, hogy 2022 tavaszán, visszatérhetnek a járvány előtti mederbe és május 12 és 16 között újra a megszokott formában, nemzetközi fellépőkkel, közönség előtt rendezhetik meg öt napos fesztiváljukat Győr Újváros templomaiban.

Korábban a témában:

Kapcsolódó témák: #díj | #öt templom fesztivál | #programok |
likeold
a fb oldalunkat