Ismét Bringás Reggeli Győrben

Győr+
2023.05.22. 19:30

Május 24-én kétkeréken köszönthetjük a napot a Dunakapu téren, amely most még izgalmasabb lesz, mint az eddigiek. Az esemény céljáról, előkészületeiről, résztvevőiről Tömböly Tamást, a Magyar Kerékpáros Klub Győri Területi Szervezetének vezetőjét, az esemény főszervezőjét kérdeztük.

A covid kezdete óta nagyban átalakult a kerékpáros kultúra városunkban – kezdte a főszervező. – A gépkocsi és a tömegközlekedési eszközök helyett sokan választották a kerékpárt. Ennek következményeként örömmel jelenthetem, hogy ma Győrben 30-35 ezer bringás van, és ez Kerékpáros Klubunkat is nagyobb aktivitásra sarkallja.

Langalló, kávé rendőrkézből, alma és müzli hajnali fél 6-tól

Tömböly Tamás elmondta, hogy az idei első Bringás Reggeli egyik fő attrakciójaként a győri Dunakapu térre kerékpárral kilátogatókat a Pedró Pékség hamisítatlan langallóval fogadja. A reggeli eredetiségét maga Vajda Péter, a pékség tulajdonosa és vezetője garantálja, aki ezen a napon helyben készíti el az ingyenesen elfogyasztható ízletes napindító étket. Akik szeretik kávéval indítani napjukat, azoknak sem kell csalatkozniuk, azt ezúttal a vármegyei rendőr-főkapitányság kitelepült bűnmegelőzési munkatársai „szolgálják” fel.

-A langalló mellett almát és müzli szeletet is osztunk a bringásoknak – tette hozzá a főszervező. – A Pannon-Víz jóvoltából friss vizet is vételezhetnek vendégeink, akiket ezúton is kérünk, hogy kulaccsal érkezzenek. Mivel a bringás társadalom a „zöld” irány, illetve a környezetvédelem elkötelezettje, ezért a műanyag palackok használatát szeretnénk mellőzni. A program hajnali fél 6-tól reggel 9 óráig tart.

Ingyenes szerviz és biztonságos kerékpározás

A helyi kerékpáros klub vezetője megjegyezte, hogy a reggeli ételek és italok mellett a Decathlon kitelepült szervize jóvoltából lehetőség lesz a bringák ingyenes átvizsgálására, beállítására, javítására. Az esemény aktív résztvevője lesz a Győr-Szol, Győr Város Önkormányzata, a Gézengúz Alapítvány, illetve a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya, akik biztonságtechnikai tanácsadással és apró, hasznos biciklis ajándékokkal segítik a kerékpárosokat.

-Az eddig megszokott programokon túl ezúttal egy hihetetlenül látványos műsorral, egy kerékpáros akrobata show-val is kedveskedünk a bringásoknak – folytatta Tömböly Tamás. – Ezen felül Németh Gábor „Némó” jóvoltából élőzenével fogadjuk bicajos barátainkat.

Együtt cselekedni a környezettudatosság jegyében

A vezető elmondta, hogy idei első Bringás Reggelire jó idő esetén 1000-1500 kerékpárost várnak.

-Nagy szeretettel látunk minden győri bicajost, a munkába induló felnőttektől és iskolásoktól kezdve, a családokon keresztül kerékpáros klubtagjainkig – fűzte hozzá a főszervező. – A rendezvény nem titkolt célja a kerékpáros lét népszerűsítése, hogy felhívjuk a figyelmet a biciklizés hasznosságára, környezetbarát használatára. Szeretnénk, ha a családok felfedeznék az együtt kerekezés varázsát, átéreznék természetközeliségét, és a felnövekvő generációk megismernék a környezettudatos magatartásnak ezt a formáját. Ezért persze mindannyiunknak sokat kell még tenni.

Az idei első Bringás Reggeli természetesen csak egy a helyi bicajosok számos programja közül. A Magyar Kerékpáros Klub Győri Területi Szervezetének aktivitásáról, aktuális túráiról az egyesület Facebook-oldaláról szerezhetnek tudomást az érdeklődők.

Kapcsolódó témák: #2023 | #bringás reggeli | #Győr |