Hirdetés
Átadták a kulcsokat

Hazatértek a DAC-pályára

Fotó: O. Jakócs Péter
Győr+
2020.02.17. 18:42

Az idén negyven éves létesítmény a közelmúltban a győri önkormányzat tulajdonába került. Hogy a DAC színeiben sportoló fiatalok ismét birtokba vehessék a sportpályát, az önkormányzat a DAC-Utánpótlás FC működtetésébe adta azt.

Hirdetés

“A DAC pálya kérdésében egy újabb fontos problémát oldottunk meg, hiszen a fiatalokról és az ő sportolási lehetőségeiről van szó.” – fogalmazott Dr. Dézsi Csaba András a létesítmény átadásán. A polgármester hozzátette, a DAC egy nagy múltú klub, amelynek küldetése az utánpótlásnevelés. Kiemelte, kulcskérdés, hogy a fiatal generációkat a mozgás szeretetére neveljük, ez mindannyiunk közös érdeke. A polgármester sok sikert kívánt a klubnak, a kék-fehérek égisze alatt játszó felnőtt- és utánpótlás csapatoknak, majd átadta a létesítmény kulcsait Arnold Csaba klubigazgatónak.

Dr. Dézsi Csaba András polgármester és Arnold Csaba klubigazgató

„Nagyon fontos esemény ez a DAC életében.” – kezdte Arnold Csaba, aki köszönetet mondott a polgármesternek, amiért egy régóta húzódó problémát sikerült hatékonyan és nagyon gyorsan orvosolni, és így egy valóban nagy múlttal rendelkező városi egyesület éledhet újjá.

Hirdetés

A klubigazgató hangsúlyozta, bízik benne, hogy ezzel a nyugodt munka és az építkezés ideje következhet a klub életében. „Az ég is akkor a legszebb, ha kék-fehér, és most egyre szebb az ég kékje.” – tette hozzá.

Az idén negyven éves létesítményt az állam egy 2019. novemberi kormányhatározat értelmében adta az önkormányzat tulajdonába, amely most a DAC-Utánpótlás FC Kft. működtetésébe került.

Újra pattogott a labda és fociztak a srácok a DAC pályán

A klubban a gyermekek 5-13 éves korosztályban a Bozsik-program keretében játszanak, de képviselteti magát az összes utánpótlás korosztály (U14, U16, U19), valamint az Aranyhal Étterem megye II. bajnokságban játszó felnőtt csapat is. Az ünnepélyes kulcsátadást követően a csapatok bemutató edzést tartottak a frissen birtokba vett pályán.

Papp Zsolt
Televíziós szerkesztő: Nagy Roland

likeold
a fb oldalunkat