Hirdetés
Bemutatkozás

Újgenerációs iroda: közelebb hozzák az Európai Uniót

Fotó: a szerző felvétele
Kárpát Zsolt
2021.10.20. 16:35

Közel hozzák az Európai Uniót: bemutatkozott az újgenerációs megyei Europe Direct Iroda. Az arculatában is megújult iroda fókuszába került többek között a hangsúlyosabb megjelenés az iskolákban, valamint a polgárok uniós szerepvállalásának ösztönzése is. Kiemelt feladat az emberek tájékoztatása, kapcsolatok építése a helyi médiával és az érzékeny uniós témák helyi szintű tudatosítása is. A megyei közgyűlés elnöke szerint a legfontosabb cél, hiteles infókat adni az unióról és közvetíteni a megyében élők véleményét az uniós intézmények felé.

Hirdetés

Szerdán délután mutatkozott be a megújult Europe Direct megyei iroda, amely már 21 éve működik a térségben.

A rendezvényen Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Megyei közgyűlés elnöke emlékezett vissza a szervezet jogelődjének az Európai Információs pont megalakulására.

Hirdetés

„A Megyei Önkormányzat több mint két évtizede pályázta meg először az Europe Direct működtetésének a jogosítványát, még az Európai Uniós csatlakozásunkat megelőzően. Nagyon fontosnak tartom, hogy a Megyei Önkormányzat részt vegyen az Európai Uniós ügyek támogatásában, mert még mindig azt tapasztalom, hogy az emberek többsége kevés információval rendelkezik az EU-val kapcsolatban.”

Pontosan ezért nagyon sokat számít, hogy az Europe Direct Irodákban megjelenő EU-s információk mindig hivatalosak és hitelesek. – tette hozzá Németh Zoltán.

A szervezet megújult arculatát Dr. Lakatosné Dr. Novák Éva megyei irodavezető mutatta be:

„A 2021-25-ös időszakra egy újgenerációs irodahálózat jött létre egész Európában. Megjelenésében ez egy kicsit más logót jelent, ami talán egy kicsit közelebb hozza az embereket az EU-hoz. Tartalmában pedig másra fókuszálunk. A polgári párbeszédek nagyon fontossá válnak és emellett a fiatalokat szeretnénk programjainkkal, rendezvényeinkkel minél jobban elérni.”

Az iroda a programok mellett naprakész kiadványokkal is várja az érdeklődőket a megyei önkormányzat Városház tér 3. szám alatti épületében.

TV-s szerkesztő: Kárpát Zsolt

likeold
a fb oldalunkat