Újdonság lesz Győrben a konténeres szavazókör

Mireider Máté Fotó: O. Jakócs Péter
2024.06.07. 11:25

Két helyen is szokatlan megoldással találkozhatnak majd a szavazók június 9-én, vasárnap. A Körtöltés utcai sporttelepen, illetve Győrszentiván-Kertvárosban, a buszmegálló-fordulóban is konténerekben szavazhatnak majd az ott élők.

Június 9-én választunk: helyhatósági és európai parlamenti választások is lesznek hazánkban. Míg az előbbi eredményei majd októbertől lesznek érvényesek, utóbbi az egész Európai Unióban zajlik ezen a hétvégén. Győrben két szavazókörben is egyéni megoldással találkozhatnak majd a szavazók: a 4-es kerületben a Körtöltés utcai sporttelepen, valamint Győrszentiván-Kertvárosban, azaz a 6-os kerületben, a Felüljáró utca–Kálmán Imre utca találkozásánál, a buszforduló mellett.

Minden körzetben van akadálymentes szavazókör (az ide való átjelentkezés határideje lapzártánk előtt járt le), de lehetőségünk van mozgóurnát is igényelni: utóbbira legkésőbb a szavazás napján, délig van lehetőség, a helyi választási irodához nyújthatunk be online kérelmet (magyarorszag.hu), vagy meghatalmazott útján jelezhetjük személyesen a szavazókörben. A helyi választási irodában személyesen pedig június 7-én, pénteken 10 óráig van erre lehetőségünk.

„A konténeres szavazókörök természetesen ugyanolyanok, mint a hagyományosak. A helyiségeket állandó védőszolgálat őrzi a választás végéig” – árulta el dr. Bakonyi Bernadett, Győr aljegyzője kérdésünkre.

Győrben a választókerületeket és a szavazókörök egy részét újrarajzolták, így sok lakos esetében előfordulhat, hogy máshol kell szavaznia, mint korábban, így érdemes megnéznünk a választási tájékoztatót, amelyet postán kaptunk, vagy online, a valasztas.hu szavazóhelyiség-keresőjében tájékozódhatunk lakhelyünk megadásával. A www.gyor.hu weboldal kezdő oldalán a „Választási körzetek” gyorselérési csempe alatt lévő Körzetleíró lista és a szavazókörök listája segítségével tudja megállapítani az adott szavazókör címét.

Kapcsolódó témák: #Győr | #szavazás | #választás2024 |