Történelem a talpunk alatt

Újabb történelmi kincsek kerültek elő

Fotó: O. Jakócs Péter
Németh Boglárka
2021.05.01. 17:00

Újabb kincsek és történelmi emlékek kerültek elő az egykori győri vár helyén zajló ásatásokon. A Prohászka Ottokár Orsolyita Gimnázium és Óvoda felújítása nagyon jól halad és egyre több történelmi ereklye kerül elő. Dr. Dézsi Csaba András, a város polgármestere újra ellenőrzést tartott a helyszínen.

Két, hatalmas olajtartály is felbukkant, miközben a régészek dolgoztak a régi várfal feltárásán. Egyre jobban haladnak a munkálatok a Prohászka Ottokár Orsolyita Gimnázium és Óvoda felújításánál. A polgármester mindent alaposan szemügyre vett, a régészek kisérték körbe a várfal mentén, amelynek újabb jeles korokból származó motívumai láthattak napvilágot. Dézsi Csaba András szerint a vár mindig is nagyon fontos volt Győr történelmében és szeretné, ha ez a szimbólum mindig is a város fontos része maradhatna.

A régészek különböző korszakokból néhány téglát kiemeltek és tüzetesebben is megvizsgálnak majd. Az egyik különleges téglán pedig a várkapitány monogramja is megtalálható volt. A polgármester kiemelte: nagyon fontos, hogy ismerjük történelmünket és tudásunkat a fiatalabb generációnak is átadjuk, akik a modern világ előretörésének ellenére ugyanolyan kíváncsiak a múltunkra is.

Galária: O. Jakócs Péter

Kapcsolódó témák: #belváros | #Győr 750 | #történelem |