Hirdetés
Zenészek segítettek

Újabb milliós összeg érkezett a Győri Segélyalapba

Fotó: Győri Filharmonikus Zenekar/Krizsán Csaba
Farkas Mónika/GYFZ
2020.04.26. 13:32

A Győri Filharmonikus Zenekar 3.740.000 forinttal támogatja a dr. Dézsi Csaba András polgármester által létrehozott  Győri Segélyalapot.

Hirdetés

A március 19-én indult segélyalapba folyamatosan érkeznek a felajánlások a koronavírus-járvány megfékezésére, az összegekből elsősorban egészségügyi védőeszközöket, felszereléseket, lélegeztetőgépeket vásárolnak. A befolyt adományokkal többek között segítik a járvány miatt munkahelyüket elvesztő, vagy egyéb más okból kilátástalan helyzetbe került embertársainkat is.

A Győri Segélyalap továbbra is minden forintra számít, az eljuttatott összegek a legjobb helyre kerülnek.

Hirdetés

A Győri Filharmonikus Zenekar tagjai megértették a polgármester üzenetét, és egy emberként álltak a jó ügy mellé.

A több mint 100 fős győri társulatot magasan kvalifikált, érzékeny emberek alkotják, akik felelősen gondolkoznak és tesznek a körülöttünk zajló súlyos problémák megoldásáért – vallja Fűke Géza igazgató.

Fotó: GYFZ

Most, amikor mindannyian, nap mint nap szembesülünk a koronavírus-járvány okozta nehézségekkel, a társulat tagjai egytől egyig emberségből is jelesre vizsgáztak. Erőn felüli volt az az adakozási kedv, melynek köszönhetően, rekordidő alatt gyűlt össze ez a magas összeg. Többen megtakarításaikat áldozták be, csakhogy segítsék a koronavírus-járvány megfékezésére tett erőfeszítéseit a győri önkormányzatnak, ez is jól példázza, mindannyiunk szívügye Győr!”

A társulat 102 tagja 3.740.000 forintot gyűjtött össze.

A pénzadományról szóló szimbolikus sárga csekket az együttes brácsa szólamvezetője, Szépszabó Marine és Anderkó Dániel, klarinét szólamvezető adták át dr. Dézsi Csaba András polgármesternek a győri Városháza előtt vasárnap.

likeold
a fb oldalunkat