Újabb gyöngyszem a Levendula liget

P. Csapucha Adrienn Fotó: Marcali Gábor
2023.05.26. 12:25

Eddig is öröm volt a Szenes Iván parkban élvezni a tavaszi napsütést, ám most új attrakcióval gazdagodott a terület. Radnóti Ákos képviselői keretéből egy levendula ligetet építettek ki a Győr-Szol munkatársai. Már az átadón is sokan birtokba vették a fehér és lila színekben pompázó, virágos helyszínt. Az ünnepi alkalomból az alpolgármester egy kis ajándékkal is kedveskedett.

Levendula, a virágok szimbolikája szerint az odaadás, a boldogság, a siker és a szerencse jelképe. Az egyik legkedveltebb növény most Adyvárosban is nagy népszerűségnek örvend, a Szenes Iván Parkban egy külön kis ligetben gyönyörködhetünk a több ezer éve ismert gyógynövényben.

A tó szomszédságában tündöklő helyszínt pénteken adta át Radnóti Ákos, aki saját képviselői keretéből finanszírozta a fejlesztést. „Mindig arra törekszem, hogy újdonságokkal töltsük meg a zöldterületeket, hiszen sokkal jobb úgy sétálni, ha mindig lát az ember valami érdekességet. A tópart amúgy is impozáns látványt nyújt, már működik a szökőkút is, a liget pedig szépen illeszkedik ebbe a miliőbe. Egy kis gyöngyszem, ahova érdemes leülni pihenni, találkozni, beszélgetni” – fogalmazott az önkormányzati képviselő.

Radnóti Ákos hozzátette, mikor 2010-ben elkezdte képviselői munkáját összesen 4 darab pad volt a parkban, ma már 150 padon pihenhetnek meg az erre járók, nem beszélve az egyéb beruházásokról, melyek mind hozzájárultak ahhoz, hogy a környék egyik legnépszerűbb találkahelye legyen a park.

Az alpolgármester ajándékkal is kedveskedett, az első 100 látogató az ünnepi esemény alkalmából egy egyedi levendulás aromavízzel gazdagodott. „A levendula felhasználását tekintve is különleges, az egészségre gyakorolt pozitív hatásairól nem beszélve. Szerettem volna, ha a meglepetés által is szívesen emlékeznek majd vissza a győriek a mai rendezvényre. Apró figyelmesség, de nagyon örültek neki a látogatók” – árulta el portálunknak Radnóti Ákos.

Galéria: Marcali Gábor

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid

Kapcsolódó témák: #Adyváros | #fejlesztés | #híradó | #Levendula liget |