Újabb gyalogos gázolás megyénkben

Illusztráció: police.hu
Győr+
2021.11.02. 11:02

Láthatósági mellény nélkül, az úttest jobb szélén, gyalogolt az a 28 éves férfi, akit egy személyautó elsodort az 1-es számú főúton, Győr külterületén.

A GYMS MRFK Bűnmegelőzési és Balesetmegelőzési Portál a Facebook-oldalán számolt be róla, hogy egy 24 éves soproni lakos közlekedett személygépkocsival az 1-es számú főúton Győr felől Abda irányába november 1-én 19 óra 16 perckor. Haladása során – közvilágítás nélküli útszakaszon – későn vette észre, hogy az út jobb oldalán, vele azonos irányban egy gyalogos sétál, és a jármű visszapillantó tükrével a férfi karjának ütközött. A balesetben a 28 éves öttevényi lakos megsérült, őt a mentők kórházba vitték.

A balesetek elkerülése érdekében tanácsolja a rendőrség:

A gépjárművek tompított fényszórói 35-45 méter távolságban világítják meg az útfelület egy részét, azonban figyelni kell arra, hogy ez a távolság az esős, ködös, párás időben jelentősen lecsökkenhet.

A KRESZ a gyalogosok részére előírja, hogy „lakott területen kívül éjszaka és korlátozott látási viszonyok között a láthatósági mellény (vagy ruházat) használata kötelező!” A láthatósági – fényvisszaverő – eszközök használata életmentő lehet lakott területen kívül-belül, sötétben, és jó látási viszonyok között egyaránt.

Lakott területen kívül a gyalogosoknak kötelező a forgalommal szemben közlekedni, mert így jobban látják a szemből érkező forgalmat!

Forrás: GYMS MRFK Bűnmegelőzési és Balesetmegelőzési Portál