Hirdetés

Újabb fejlesztés indul a PÁGISZ-ban

Fotó: Győr+
Zombai-Kovács Ákos
2022.03.31. 16:16

Újabb fejlesztés indulhat el a győri PÁGISZ Iskolában, erről Kara Ákos országgyűlési képviselő számolt be a Győr+ Médiának. A politikus kiemelte, közel 2 és fél milliárd forint értékű beruházás kezdődik, melynek alapkövét csütörtökön rakták le. Az intézmény új, háromszintes épületszárnyat kap, de a meglévő épületek is alapos felújításon esnek át. Megújul az iskola udvara, újjáépülnek a sportpályák és a zöldfelületek, valamint új parkolóhelyeket is kap a PÁGISZ. A fejlesztés a tervek szerint 2023 májusára készül el.

Hirdetés

Egy korábban elkezdett több százmilliós energetikai fejlesztés most is zajlik a PÁGISZ-ban, de máris itt az újabb beruházás.

Sok ember, sok munkájának köszönhetően, egy kormányzati program keretében újabb fejlesztés indul a marcalvárosi intézményben. Közel 2 és fél milliárd forintból többek között új épületszárny épül, de a meglévő épületek is alapos felújításon esnek át.

Hirdetés

Kezdeményezésemre zajlik jelenleg az iskola energetikai korszerűsítése, most viszont a 21. századi szakképzés feltételeit fogjuk megteremteni a PÁGISZ oktatói és tanulói számára az intézmény bővítésével– mondta az ünnepségen Kara Ákos.

A PÁGISZ iskola egy nagy múltú intézmény, az egész gazdasági térség egyik legfontosabb szakképzési intézménye, összesen 648-an tanulnak itt, számukra és tanáraik számára lesznek sokkal jobbak a feltételek, a tervek szerint 2023 májusára– tette hozzá az országgyűlési képviselő.

„Köszönet dr. Palkovics László miniszter úrnak, Pölöskei Gáborné szakképzésért felelős helyettes államtitkárnak, Gede Eszter kancellárnak és Hatos Hajnalka intézményvezetőnek azért, hogy megvalósulhat az újabb jelentős marcalvárosi fejlesztés.

„Vannak még terveim a szakképzés területén is, ezért tisztelettel kérem a győrieket és a térségben élőket április 3-án szavazataikkal támogassák továbbra is országgyűlési képviselői munkámat” – fogalmazott a politikus. „A jövőben is célom, az itt élők biztonsága, valamint újabb és újabb helyi, közösségi célú fejlesztések megvalósítása” – zárta szavait az országgyűlési képviselő.

Kapcsolódó témák: #fejlesztés | #Győr | #Kara Ákos | #Págisz |
likeold
a fb oldalunkat