Hirdetés

Rendőrkézen az embercsempészek

Fotó: Police.hu
Police.hu
2020.03.01. 15:13

A Győr-Moson-Sopron megyei rendőrök elfogták azt az ukrán férfit, aki a gyanú szerint kilenc illegális migránst akart Magyarországon keresztül Ausztriába vinni.

Hirdetés

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai – négy megyére kiterjedő akció keretében – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztályának információi alapján ellenőriztek egy ukrán rendszámú, Mazda típusú személygépkocsit 2020. március 1-jén 4 óra 10 perckor. Az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, Győr térségében megállított járműben egy ukrán sofőr és rajta kívül további kilenc férfi utazott. Ketten afgán, heten pedig szír állampolgárnak vallották magukat.

Az autó utasai sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a sofőrrel együtt elfogták, és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították őket.

Hirdetés

A rendőrök az elfogott illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően, visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz – számol be a rendőrség a police.hu oldalon.

Az ukrán sofőr elszámoltatása folyamatban van.

Szombaton hajnalban egy szerb autós akadt fenn…
Kapcsolódó témák: #rendőrség |
likeold
a fb oldalunkat