Hirdetés
Autóipar

Újabb elektromos motorcsalád gyártása indul az Audi Hungariánál

Fotó: Ficsór Dávid
Ficsór Dávid
2022.06.21. 10:35

Tovább bővül az Audi Hungariánál készülő elektromos hajtások portfóliója.

Hirdetés

Ezt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő, Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke és Robert Buttenhauser, a vállalat motorgyártásért felelős igazgatósági tagja jelentette be kedden, a Külügyminisztériumban.

A 120 milliárd forintos beruházás megvalósításához Magyarország kormánya 8,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosít, ezzel 500 új munkahelyet teremtve.

Nem túlzás azt mondani, hogy a rendszerváltoztatás óta eltelt időszakban az Audi Hungaria és Magyarország közötti együttműködés, az gazdaságtörténetünk egyik legfontosabb sikertörténete. Napjainkban az autóipar egy forradalmi időszakot él át, minden az elektromos meghajtásról szól, és nem túlzás azt sem kijelenti, hogy az-az ország, amely az elektromos autóiparhoz kapcsolódó beruházásokat meg tudja nyerni, az a jövő gazdasági növekedésének lehetőségét is megnyeri” – hangsúlyozta a bejelentésen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Hirdetés

„A járműipar átalakulásával összhangban számunkra is elengedhetetlen üzleti modellünk és termékportfóliónk átalakítása, hogy megőrizzük és tovább erősítsük versenyképességünket és hosszú távú munkahelyeket tudjunk biztosítani munkatársainknak. Jövőbe mutató termékeinkkel és kompetenciaalapú szolgáltatásainkkal továbbra is fontos szerepet töltünk be a Volkswagen konszernben és hozzájárulunk Magyarország sikereihez a járműipar új korszakában – mondta Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke.

Az új modulrendszerű elektromos hajtásokat a Volkswagen konszern kis méretű elektromos autóiba építik.

A gyártás a tervek szerint 2025-ben kezdődik Győrben, amelyhez egy új gyártóterületet alakítanak ki. Az új termék gyártása új kompetenciákat is jelent, hiszen a gyártási mélység növelésével az elektromos hajtáshoz szükséges lemezcsomagot és a forgóegységet is a győri munkatársak fogják készíteni, valamint a későbbiekben a teljesítményelektronika gyártása is a vállalatnál történik majd.

Vállalatunk több éves tapasztalattal rendelkezik az elektromos hajtások technológiája terén. A jelenlegi, évente mintegy százezres darabszámban készülő elektromos motorcsalád hamarosan kiegészül a következő elektromos motorgeneráció, a PPE hajtások gyártásával. A motorgyártásunk átalakulásának következő meghatározó lépéseként érkezik hozzánk a MEB ECO motorcsalád. A sorozatgyártás elindulásáig felkészítjük munkatársainkat az új technológiára, valamint hozzásegítjük őket az új alkatrészek gyártásához szükséges kompetenciák elsajátításához” – mondta Robert Buttenhauser, az Audi Hungaria motorgyártásért felelős igazgatósági tagja.

Simon Róbert Balázs is részt vett a rendezvényen. A győri országgyűlési képviselő megköszönte Szijjártó Péter miniszter úrnak, hogy kiemelt figyelmet fordít Győrre, azt kívánta: továbbra is legyen töretlen a város és az Audi fejlődése. 

Galéria: Marcali Gábor

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid

Kapcsolódó témák: #Audi Hungaria | #autóipar | #híradó | #motorgyár |
likeold
a fb oldalunkat