Új tag segíti a bizottsági munkát

J. Kovács Andrea
2023.07.02. 11:53

A közelmúltban új taggal bővült a Környezetvédelmi Bizottság. A közgazdász végzettségű Németh Tamás Zoltán az Arrabona EGTC igazgatója.

Mivel foglalkozik a cégük és hogyan kapcsolódnak a környezetvédelemhez?

Az Arrabona EGTC (magyarul Európai Területi Társulás) a magyar–szlovák határ menti térség fejlesztését segíti. Négy alapító város, a régióban meghatározó szerepet játszó Győr, Dunaszerdahely, Mosonmagyaróvár és Somorja hozta létre 2010-ben. A határon átnyúló szervezet jelenleg már 43 települést fog össze. Az évek során két olyan terület alakult ki, amelyben jelentős az együttműködési szándék a tagjaink között. Az egyik a turizmus, a másik a környezeti fenntarthatóság. Több olyan projektünk is volt, ami a környezet megóvásával, szebbé tételével foglalkozik, ezért idén létre is hoztuk a Határmenti Fenntarthatósági Bizottságot.

Konkrétan milyen tervei, elképzelései vannak Győr környezetvédelmével kapcsolatban?

Jelenleg egy zöldinfrastruktúra-fejlesztéssel foglalkozó projekten dolgozunk. Ez több területet érint, köztük a Simor János püspök terét szeretnénk újragondolva zöldíteni. Az elmúlt években a Füvészkertben a tanösvényt fejlesztettük. Közreműködünk a SECAP, vagyis a Fenntartható Energia és Klíma Akcióterv elkészítésében és társszervezői vagyunk a Győri Klímaexpónak.

Kapcsolódó témák: #Győr | #környezetvédelem | #Zöld Győr |