Hirdetés

Új szabályok vonatkoznak a kerékpárosokra

Fotó: győri útkezelő szervezet
Győr+
2020.07.10. 12:14

Ideiglenesen, augusztus 31-ig korlátozták a kerékpáros forgalmat Győr Belvárosában 09.00 óra és 20.00 között.

Hirdetés

A győri útkezelő szervezet közleményében azt írja: „Győr Belvárosában a kerékpáros forgalom egyik fő vonalát képező, észak-déli irányú közlekedési tengelyét biztosítja a Kossuth-híd – Jedlik Ányos utca – Széchenyi tér – Czuczor Gergely utca útvonala. Sok kerékpáros kedveli ezt a történelmi Belvárost és egyben gyalogos-zónát keresztező útvonalat, melyet közlekedés szervezési szempontok szerint mindig is támogattunk. Szem előtt tartottuk, hogy a gyalogos zóna Jedlik Ányos utcai szakaszán a kerékpárosok-gyalogosok szabadon közlekedhessenek egymás között.

Azonban ez elmúlt tavaszi és nyáreleji tapasztalatok azt mutatták, hogy a felerősödött kerékpáros forgalom és a sorban állás közbeni nagyobb szociális távolság megtartása miatt ez a közlekedési együttlét újabb konfliktushelyzeteket teremtett, ezért időszakosan korlátozásokat vezettünk be a Jedlik utcának az Apáca utca és Széchenyi tér közötti szakaszán, valamint a Dr. Kovács Pál utcában.”

Hirdetés

Hangsúlyozzák: „A kerékpárosokat arra kérjük, hogy május 15. és augusztus 31., 09.00 óra és 20.00 között minden közlekedő biztonsága érdekében szálljanak le a kerékpárról és tolva, azaz gyalogosan haladjanak át a Belváros ezen 100 méteres szakaszán. ”

„Aki mégis kerékpáron ülve szeretne átmenni a gyalogos-zónán, annak a Jedlik utcával párhuzamos Stelczer Lajos utcát javasoljuk, de az Apáca utcai kereszteződésben fokozottan kell figyelniük a keresztirányú forgalomra. A jelzőtáblákat csütörtökön elhelyeztük a két utcában, a korlátozások érvényben vannak – kérünk mindenkit az együttműködésre, a szabályok betartására!” – olvasható a közleményben.

Forrás: Győr Megyei Jogú Város Útkezelő Szervezete

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #Győr+ TV | #közlekedés |
likeold
a fb oldalunkat