Új parkolókat alakítanak ki az Ikva utcában

Földvári Gabriella Fotó: Vig Norbert
2023.11.20. 19:11

Az Ikva utca 2. szám mögötti zöldterületen 28 parkolóhelyet, a marcalvárosi aluljárónál pedig 10, a kisteherautók számára alkalmas beállót alakít ki a Győri Útkezelő Szervezet.

„Lépéséről lépésre haladunk. Hiszen nem csak parkoló-lemezeket létesítünk, hanem kisebb fejlesztéseken is dolgozunk” – mondta dr. Dézsi Csaba András polgármester azon a bejáráson, ahol megmutatták, hol létesülnek új parkolóhelyek az Ikva utcában.

Az Ikva utca 2. szám mögötti zöldterületen murvás, martaszfaltos technológiával készül a parkoló, szegéllyel, napelemes megvilágítással, hogy minél előbb használhassák azt, a jövőben azonban ez a terület aszfaltburkolatot is kaphat.

„Amiket nem oldottak meg az elmúlt 15-20 évben, azokat most orvosoljuk” – hangsúlyozta a polgármester.

A polgármesteri vizit során derült ki, hogy óriási a parkolási gond az Ikva utca elején. Az elmúlt időszakban sokat dolgoztak azért, hogy a lakótelepi környezetben segítsék a parkolási helyzetet – erről már Borsi Róbert, a terület önkormányzati képviselője beszélt. „Lakossági megkeresésre döntöttünk a parkolók létesítése mellett, hiszen itt tényleg rendkívül kevés a férőhely. A másik kérése a lakóknak, hogy a biztonságos közlekedés érdekében szorítsuk ki a „dobozos”autókat az Ikva utca keleti részéről. Alternatívaként a marcalvárosi aluljáró mellett alakítunk ki 10 kisteherautó számára helyet. Január 1-től pedig megtiltjuk a kisteherautók számára a parkolást az Ikva utca másik részén.” – emelte ki a képviselő.

Ezek a beruházások nem oldják meg teljesen a parkolási gondokat, de jelentősen javítanak a jelenlegi helyzeten. Az időjárás függvényében, a tervek szerint 4-6 hét múlva vehetik birtokba az új parkolókat az autósok.

TV-s szerkesztő: Pulai Sarolta