Modellként szolgálhat

Új munkahelyek a Karitásznál

Fotó: Győri Egyházmegyei Karitász
J.K.A.
2022.01.20. 17:43

Megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására alakított ki új műhelyt központi telephelyén a Győri Egyházmegyei Karitász a Büchl Hungária Kft.-vel közösen – tájékoztatta a portálunkat Paksa Balázs, a karitatív szervezet sajtóreferense.

A munkahely ünnepélyes megáldásán Lőrincz Attila karitász-igazgató köszöntőjében felidézte: több éves álom valósult most meg, melyben igazgató elődje, a fenntartó Győri Egyházmegye, valamint a partnercég egyaránt osztozott.

Lövész Tamás, a Büchl Hungária Kft. képviseletében elmondta: örömmel vállalták a közös feladatot, amely a jövőben modellként szolgálhat a megyei vállalkozások társadalmi szerepvállalásának erősítésében.

Dr. Veres András megyéspüspök hangsúlyozta: a műhely példa arra, miként valósulhat meg hatékony összefogás egyházi szervezet és magáncég között a rászorulók segítése érdekében. Ezután megáldotta az épületet és a dolgozókat. A résztvevők közösen megtekintették a felújításról készült összeállítást, majd megismerkedtek az itt végezhető tevékenységgel. A műhelyben naponta 150 kilónyi, ipari folyamatokból származó műanyaghulladék kézi válogatását végzik 8 órában.

Az összefogás eredményeként a szakmailag felügyelt rehabilitáció során újabb 12 megváltozott munkaképességű munkavállalónak biztosítják a mindennapi kenyérkeresetet.