Hirdetés

Új épületszárnyat is kap a szabadhegyi rendelő

Fotó: O. Jakócs Péter
Ficsór Dávid
2021.09.21. 13:48

Komplex felújításon esik át Győr-Szabadhegyen a József Attila úti háziorvosi rendelő. A munkálatok augusztus végén kezdődtek és egy évet vesznek igénybe.

Hirdetés

A TOP forrásból megvalósuló 402 millió forintos fejlesztés során a gyermekorvosi és a háziorvosi rendelők közé egy védőnői épületszárnyat is felhúznak a szakemberek.

Szabadhegyen és Kismegyeren összesen 15 ezren élnek, őket ez a háziorvosi és a gyermekorvosi rendelő szolgálja ki az itteni praxisokkal. Ha elkészül a fejlesztés, a védőnői szolgálat a két épület közötti létesítményben kap majd helyet. Simon Róbert Balázs, országgyűlési képviselő a beruházással kapcsolatos újabb fejlesztésről számolt be a Győr+-nak. „Korábban a városrészek önkormányzati képviselőjeként tevékenykedtem, pontosan tudom, hogy a Móra Parknál mindig problémát okozott a parkolás. Épp ezért nagyon örülök annak, hogy itt 16 új parkolóhelyet alakítanak ki a szakemberek.”

Hirdetés

Fotó: O. Jakócs Péter

Az utca elején behajtani tilos tábla jelzi, hogy a Móra Ferenc tér rendelő felőli szakaszát hétfő délután lezárták a gépjárműforgalom elől. Itt már konténerek állnak és több kupac építőanyagot is idehalmoztak a kivitelezők, hiszen a komplex felújítás miatt a rendelő udvarán nincs megfelelő hely ezek tárolására. Ez a korlátozás a munkálatok végéig fennmarad. „Nyilván, mint minden fejlesztés, ez is jár némi kellemetlenséggel. Mivel ez egy egyéves munkafolyamat, ezért muszáj volt lezárni az utcát. A játszótér és a művelődési ház azonban továbbra is zavartalanul használható – mondta a helyszínen Szeles Szabolcs.

Az alpolgármester hozzátette, a több mint 400 milliós projekthez az önkormányzat önerőként a tervezést és a projektmenedzsmentet finanszírozta. Az ideiglenes rendelő Kismegyeren az Arató utca 3. szám alatti önkormányzati ingatlanban kapott helyet. Hajszán Gyula és Diligens Tibor önkormányzati képviselők kérik az itt lakók türelmét és megértését a munkálatok idejére. Mindannyian egyetértenek abban, hogy egy év után egy minden igényt kielégítő rendelő komplexum várja majd a városrészekben élőket. Ráadásként pedig egy 20 milliós eszközbeszerzés is társul a fejlesztéshez.

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid

Kapcsolódó témák: #fejlesztés | #Győr+ TV | #Szabadhegy |
likeold
a fb oldalunkat