Hirdetés
Legenda Aurea

Új, állandó kiállítás a Káptalandombon

Fotó: Marcali Gábor
Földvári Gabriella
2021.06.25. 20:05

Ereklyék vonzásában címmel nyílt állandó kiállítás pénteken a Káptalandomb egyik legrégebbi lakóházában, a „Káptalanházban”.

Hirdetés

A klasszicista, de középkori részleteket rejtő épületében a Győri Egyházmegye és a Szent László Látogatóközpont legújabb állandó kiállítása tekinthető meg. A nagy ívű tárlat a Szent László-herma és a Könnyező Szűzanya-kegykép történetét és kultuszát mutatja be az érdeklődőknek.

A Káptalandomb 11. szám alatti épület első emeleti kiállítótérében, köszöntőt mondott  Dr. Cseh Sándor a Szent László Látogatóközpont vezetője, a tárlatot Kiss Tamás a Győri Egyházmegyei Kincstár és Könyvtár igazgatója mutatta be. Az új kiállítóteret dr. Veres András megyéspüspök áldotta meg és nyitotta meg a tárlatot. Ezután került sor a Café Collis kávéház megáldására és megnyitására az épület földszintjén.

A tárlat szombaton, a Múzeumok éjszakáján hosszabbított nyitva tartás szerint – 10.00-24.00 óra között – tekinthető meg. Jegyváltás legkésőbb 23.15 óráig lehetséges. A kiállítás csak az érvényben lévő járványügyi szabályok betartásával látogatható.

Galéria: Marcali Gábor

Kapcsolódó témák: #egyház | #Győr |
Hirdetés