Hirdetés
Tűzmegelőzés és Katasztrófavédelem

Továbbra is várják a gyerekek alkotásait

Illusztráció: Pixabay
Győr+
2020.09.14. 15:42

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság által, az óvodások és iskolások részére meghirdetett alkotói pályázatok benyújtási határidejét 2020. szeptember 30-ig meghosszabbították!

Hirdetés

Az előző évek hagyományait követve az Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2020-ban immáron hetedik alkalommal hirdetett alkotói pályázatot óvodásoknak és iskolásoknak.

Idén olyan alkotásokat várnak, amelyeken keresztül az óvodások és az iskolások megmutatják, hogyan látják a tűzmegelőzést és a tűzvédelmet, a tűzoltói hivatás világát.

Hirdetés

Az óvodásoktól egyénileg készített szabadkézi rajzokat vagy csoportos alkotásokat, illetve kézműves remekműveket kérnek. Az iskolások három korcsoportban (6-10, 11-14, 15-18 éves kor között) pályázhatnak. Ők szabadkézi rajzot, egyéb kézműves alkotást küldhetnek be, de írhatnak verset vagy mesét is, esetleg készíthetnek számítógépes programot.

A pályaműveket szeptember 30-ig lehet benyújtani, lehetőleg postai úton (Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 9021 Győr, Munkácsy út  4.) a megyei igazgatósághoz. 

A területi versenyen első helyezést elért alkotások részt vesznek az országos versenyen is, amelynek díjátadó ünnepsége Budapesten lesz. Az országos verseny győztesei értékes ajándékokat kapnak, számos különdíj is gazdára talál majd.

Az az óvoda, illetve iskola, ahonnan országosan a legtöbb pályázatot nyújtják be, elnyeri a „Legkreatívabb óvoda, iskola 2020” címet, amelynek jutalma egyebek mellett az is, hogy a tűzoltók látványos bemutató keretében ismertetik meg a legkreatívabb intézmények növendékeivel a füstsátor, tálcatűzoltás, olajtűzoltás, roncsvágás rejtelmeit.

Kapcsolódó témák: #Győr | #katasztrófavédelem | #rajzpályázat |
likeold
a fb oldalunkat