Hirdetés

Továbbállt az Álomcirkusz

Fotó: NB
Németh Boglárka
2022.07.08. 17:13

Ma zárult a Generációk Házának szervezésében megrendezett Építő Tábor a marcalvárosi kiserdőben, az Apor iskola szomszédságában. Három alkalommal, heti turnusban zajlott a tábor, ahol 360 gyerek kapcsolódhatott ki tartalmasan, őket nevelők és diákmunkások is segítették a szünidei programok zökkenőmentes lebonyolításában.

Hirdetés

A Covid miatt egy alkalom kimaradt, de egyébként évek óta táboroznak az iskolások a marcalvárosi kiserdőben, ahol mindig más tematika köré szerveződnek a programok. 2022-ben az Álomcirkusz volt a téma, a diákok igazi cirkuszi hangulatban tölthették a mindennapjaikat.

A tábor különlegessége, hogy mindhárom turnus zárásaként a táborozók a tematika szemléletében produkciókkal is készülnek, melyet bemutatnak szüleiknek. A tábor során a gyermekeket színek szerint osztják csoportokra, a műsor is ez alapján áll össze. Az utolsó Álomcirkuszban bűvészek, akrobaták, táncosok, bohócok, artisták, különböző állatok és egy különleges vízi cirkuszi társulat is bemutatkozott. 

Hirdetés

A gyermekek arcán mosoly és ragyogás látszott. A Part-testvérek anyukája lett figyelmes a táborra, mivel a gyermekek szeretnek barkácsolni és a szívesen töltik idejüket a szabadban, így nem volt kérdés, hogy eljönnek. A produkciók előtt Part Anna is izgult, akinek a cigánykerekezés volt a feladata, bátyja Part Imre pedig akrobatikus elemekkel gazdagította a cirkuszi showt. Halmai Barna Virág Nándorral együtt igazi bűvészt alakított, a produkció előtt egy kicsit azért izgult, hiszen egy kulacsot kellett a levegőben tartania. 

“Mi január óta készülünk erre a dologra a vezetőkkel, önkéntesekkel, többször találkoztunk, felkészültünk. Az első két hét az kánikula volt, ezen a héten azonban szeszélyes az időjárás, de ezen is túljutottunk. A gyermekek nagyon készültek a pár perces produkciókra, hiszen ennek az egész tábornak a hangulatát szerettük volna visszaadni, hogy a szülők is lássák milyen jó közösség és hangulat van itt.”– számolt be a Győr Plusznak Kokas Éva, a tábor főszervezője, a Generációk Házának igazgatója. 

A gyermekek az Építő Tábor első napján a nulláról kezdték az építkezést, a cirkusz témakörben fúrtak, faragtak, barkácsoltak és festettek, péntekre ezáltal egy kompletten felszerelt tábor készítettek el. Aki idén lemaradt annak sem kell szomorkodni, a tervek szerint jövőre is lesz Építő Tábor. 

Kapcsolódó témák: #generációk háza | #Győr | #nyári táborok |
likeold
a fb oldalunkat