Tótisztítás a Föld napja alkalmából

Fotó: Ács Tamás
Győr+
2022.04.23. 16:20

Tótisztítási akciót szerveztek április 23-án szombaton 14 órától a FILO-Pont Győr önkéntesei. Az apropó a Föld napja volt, a helyszín pedig a Gorkijvárosi tavak.

„A mi Földünk” névvel hirdették meg ezt az akciót, amely az Új Akropolisz Föld napi programjához kapcsolódott.

„Gyakran a Föld csupán, mint „a bennünket kiszolgáló környezet” jelenik meg számunkra, emberek számára. A Föld napja alkalmából időt és energiát szeretnénk szentelni annak a szemléletnek, hogy a Föld is élőlény, és hogy emberként a tiszteletteli és törődő kapcsolódás is fontos. Emiatt hívtunk társakat Győrben a Gorkijvárosi tavakhoz szemétszedési akciónkra.” – olvashattuk a felhívásban.

„Egy filozófiai iskola vagyunk és azt szeretnénk, hogy az ókori filozófiai megközelítést felelevenítenénk egy kicsit így a Föld napja alkalmából. Tehát a Föld egy élőlény. Ahogy egymást is szeretettel fogadjuk, a Földre is így kellene tekintenünk s gondoskodnunk kell róla. Akár egy szemétszedéssel is. A helyszín kiválasztásában közrejátszott, hogy már kétszer voltunk itt, s úgy gondoltuk, akkor gondozásunkba vesszük ezt a területet mondta el Solymos Éva az Új Akropolisz győri filiájának vezetője.

Galéria: Ács Tamás