Hirdetés
Dr. Rendi Ferenc Péter

„Tősgyökeres kismegyeri család a miénk”

Fotó: Ács Tamás
Pécskai István
2022.08.13. 14:38

Dr. Rendi Ferenc Péter „Kismegyer szolgálatáért” díjas, aki a győri településrész közösségi életében végzett, kiemelkedő munkájáért vehette át a díjat a közelmúltban.

Hirdetés

Lokálpatriótának tartja magát. Hogy nem a levegőbe beszél, azt jelzi, hogy amikor hallgatóként a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karára járt, még akkor is minden hétvégén hazalátogatott Győrbe. A nagypapája kántor volt, hétvégenként tőle tanulta el, hogyan kell vezetni a liturgikus éneket egy katolikus templomban. Megtetszett neki a hivatás, amelyet gimnazistaként gyakorolt, így végül ő lett a kismegyeri kántor.

Tősgyökeres kismegyeri család a miénk. A felmenőim mindig is arra törekedtek, hogy lehetőségeikhez mérten, erejük teljéből segítsék Győrt, s azon belül Kismegyert. A családunk gyűjtött pénzt például a kismegyeri templom megépítésére, s arra is, hogy legyen orgona az épületben. A dédnagypapám egyébként szoros kapcsolatot ápolt a bencésekkel. Ez rám is igaz, hiszen a bencés gimnáziumba jártam, ott szereztem meg az érettségit” – mesélte dr. Rendi Ferenc Péter, aki Adyvárosban üzemeltet gyógyszertárat.

Úgy véli, a „Kismegyer szolgálatáért” kapott elismerése komoly felelősséget jelent számára. A díjat ugyanis nemcsak megkapni, hanem viselni is tudni kell.

Óriási megtiszteltetés számomra az elismerés. Felemelő pillanat volt, amikor átvehettem a díjat. A mottóm, hogy a munkának egy titka van: csinálni kell. Nem szeretnék leállni, a továbbiakban is igyekszem támogatni Győrt, szeretnék segíteni a győri embereken. Számomra kiemelten fontos a karitatív tevékenység, részt veszek a győri ifjúsági közösség mindennapjaiban. Célom az is, hogy Kismegyeren létrehozzunk egy gyógyszertárat” – mondta dr. Rendi Ferenc Péter.

A kismegyeri kántor imádja a labdarúgást. „A sógorommal, Sebők Zoltánnal együtt feltett szándékunk, hogy segítsünk a magyar futballnak. Szeretnénk, ha a labdarúgásunk újra a régi fényében tündökölne. Az ötletünk, hogy megalakuljon a V4-ek ligája, amely a közép-európai klubok közötti versengést jelenti. Létrehoznánk egy sorozatot, amelyben a környező országok legjobb csapatai versenyeznének egymással. Az ötlettel kapcsolatban már több helyről is kaptunk pozitív visszajelzést. Bízunk benne, hogy az illetékes szervek, köztük a Magyar Labdarúgó-szövetség szakemberei is jónak találják a kezdeményezést, és támogatni fogják” – árulta el dr. Rendi Ferenc Péter.

Hirdetés