Hirdetés
Mesterfokú tornászbajnokság

Torna ob: Tomcsányi Benedek két szeren is győzött

Fotó: Vig Norbert
Győr+
2021.11.20. 16:20

A nőknél Szilágyi Nikolett nyerte az egyéni összetettet, a férfiaknál pedig Tomcsányi Benedek két szeren is győzött a tornászok mesterfokú bajnokságának szombati versenynapján, Győrben.

Hirdetés

A nőknél Szilágyi Nikolett nyerte az egyéni összetettet, a férfiaknál pedig Tomcsányi Benedek két szeren is győzött a tornászok mesterfokú bajnokságának szombati versenynapján, Győrben.

A hazai környezetben szereplő Tomcsányi lólengésben és gyűrűn nyert a szerenkénti döntők első napján, talajon pedig klubtársa, Kardos Botond szerezte meg az aranyérmet. “A két aranyérem nagyon boldoggá tesz, de a talaj sikerülhetett volna jobban is, hiszen ott két alkalommal is rontottam. Ha ezek a hibák nincsenek, ott is előrébb végezhettem volna, de nem vagyok elégedetlen” – idézi a magyar szövetség beszámolója Tomcsányit.

Hirdetés

A nők egyéni összetett fináléjában az elsőéves felnőtt Szilágyi bizonyult a legjobbnak. Az UTE versenyzője mögött az MTK tornásza, Böczögő Dorina és a Dunaújvárosi KSE fiatal tehetsége, Czifra Lili lett dobogós. “Élveztem a versenyt, jó viadal volt, nagy öröm számomra, hogy egy ilyen erős mezőnyben is az élen tudtam végezni. Kicsit szokatlan még nekem a felnőtt korosztály, de feldob, hogy ilyen neves tornászok között bizonyíthattam” – mondta Szilágyi Nikolett.

A mesterfokú bajnokság vasárnapi zárónapján a női szerenkénti döntőket és a férfiak fináléinak – korlát, nyújtó, ugrás – második etapját bonyolítják le a győri Olimpiai Sportparkban 11 órától.

Eredmények:
férfiak, szerenkénti döntők:

talaj:
1. Kardos Botond (Győri AC) 13,850 pont
2. Závory Szilárd (KSI SE) 13,550
3. Kovács Márton (FTC-Telekom) 13,050

lólengés:
1. Tomcsányi Benedek (Győri AC) 13,800
2. Kiss Balázs (BHSE) 13,000
   Mészáros Krisztofer (Győri AC) 13,000

gyűrű:
1. Tomcsányi 13,400
2. Molnár Botond (Győri AC) – 13,100
3. Rengei Balázs (BHSE) 12,600

nők, egyéni összetett:
1. Szilágyi Nikolett (UTE) 49,700 pont
2. Böczögő Dorina (MTK Budapest) 49,200
3. Czifra Lili (Dunaújvárosi KSE) 48,100

Forrás: MTI

Fotó: Vig Norbert

Fotó: Ács Tamás

Kapcsolódó témák: #bajnokság | #galéria | #GYAC | #torna |
likeold
a fb oldalunkat