Több száz futó a győri éjszakában

Venesz Klaudia Fotó: MekliZ Fotóstúdió
2024.06.02. 10:37

Különleges látványt nyújt a kivilágított belváros, más arcát mutatja ilyenkor minden ikonikus győri épület. Ezt mutatja meg évről évre a Győr-Moson-Sopron Megyei Szabadidősport Szövetség rendezvénye, a Büchl Éjszakai Futás.

Kezdetben az Ipari Parkban szervezték meg a több távot kínáló futóversenyt, majd megfogalmazódott egy belvárosi, a késő esti órákban rajtoló futam gondolata – mesélte Fügi Edit, a XXII. Büchl Éjszakai Futóverseny főszervezője. Az eseményre mintegy négyszáz fő regisztrált: 7, 14 és 21 kilométeren, valamint nordic walking és gyerekfutam versenyszámokban állhattak rajthoz a népszerű rendezvényen. A szervezői rutin és a segítők összefogása a siker garanciája, de kezdetektől fogva élvezik a Büchl Hungária támogatását is.

„A rendezvény szerelemmunka, mivel én is sportoló és futó vagyok. Azért szeretem ezt a futóverseny-szervezést, mert olyan emberekkel találkozom, akik hasonlóan gondolkodnak és hasonlóan élnek, mint én” – tűzte ki a főszervező.

A Rónay Jácint utcából rajtoló mezőny a Jedlik hídon át Pinnyéd irányába indult, majd az Olimpiai Sportparkot elhagyva, a Petőfi hídról a Zechmeister utcába jutott, és a belvárosi sétálóutcákon áthaladva, a Dunakapu téren fordult a Tulipános-iskola előtt rajt-cél zónába.

Nagyon sok diák segített a munkában az iskolai közösségi szolgálat keretein belül. A szervezők rezgéseit ők is átvették, hiszen a futókat végig bíztatva álltak a kijelölt pontokon, segítve a haladást. Edit is ebben hisz: „amikor az út széléről meghallom, hogy valaki azt mondja, hajrá-hajrá, gyorsabban, akkor még jobban belelendülök a dologba”.

A futóverseny jó hírének köszönhetően nemcsak győriek látogatják a rendezvényt, hanem érkeznek Budapestről és a Bősi Futóklub tagjai is rendszeresen részt vesznek az eseményen. A legtöbbet talán Borbély Péter utazott: Debrecenből vonatozott Győrbe. Kategóriájában igen előkelő, negyedik helyezést ért el. A dobogótól csak másodpercek választották el, de elmondása szerint vissza fog térni, hogy javítson eredményén.

Fügi Edit kiemelte: „A városunk nagyon szép kivilágítva, szerettem volna ezt olyanoknak is megmutatni, akik nem itt élnek.”

A Győr+ Média is képviseltette magát a Büchl Éjszakai Futóversenyen. Ficsór Dávid kollégánk mindent beleadott: a félmaratoni távot 1 óra 37 perc alatt teljesítette (a nagy átlagnak ehhez legalább két óra szükséges).

Galéria: MekliZ Fotóstúdió

Kapcsolódó témák: #Büchl | #futóverseny | #Győr |