A Hópárducok jótékony akciója

Tizenkettő gyermeken segít a különleges fotó

Fotó: Ács Tamás
Havassy Anna Katalin
2022.02.03. 20:35

Kovács Albert és Vitéz Péter a múlt nyáron megjárták Kirgizisztánt. Albert, az Ibex Sport Falmászás egyik tulajdonosa októberben a fejébe vette: az egyik emlékét segítségül hívva családokon szeretne segíteni. A jótékonysági akció remekül sikerült, köszönhetően a ZTS Hungária Kft.-nek.

Hirdetés

Ám ne szaladjunk ennyire előre, egy kicsit tekintsünk is vissza, miről is szólt ez a jótékonysági árverés, amelyet Kovács Albert hegymászó indított el. Albertet a kitartása, profizmusa és józan ítélőképessége a legnagyobbak közé emelte. Ezt bizonyította idén nyáron is, amikor Vitéz Péterrel a Pobeda-csúcs meghódítására készültek. Akkor mondott megálljt, amikor kellett, ez pedig kellett ahhoz, hogy épségben hazatérjenek. A sportembernek helyén van az esze és a szíve is, ez utóbbit pedig itthon is folyamatosan bizonyítja.

Legutóbb egy olyan fényképet ajánlott fel jótékonysági licitre, amelyen ő maga látható, s Kirgizisztánban készült. Egyedi, különleges, és rengeteg üzenettel bíró fotóról van szó, amelyet igazából mindenki úgy fordít le magának, ahogy a legjobban tetszik neki. S hogy miért került kalapács alá a fénykép? Nos, erről korábban így beszélt Kovács Albert a Győr+ Médiának:

Szeretném, ha a képért kapott összegből minél több, az Ibex Sport Falmászás termében sportoló gyermeket támogatni tudnánk. Többen vannak, akik nagy családból jönnek, s minden testvér bérletes nálunk. Ez pedig tudom, hogy anyagilag azért teher. Olyanról is tudomásunk van, ahol másról mondanak le, csak hogy a gyermek járhasson az edzésekre. Ez az elszántság, és a mászás iránti szeretet engem mindig nagyon megérint, ezért is szeretnék valahogy segíteni.”

A falmászás jót tesz a testnek és a léleknek is

Albert álmai valóra váltak, hiszen a nagy méretű fotó végül 500 ezer forintért kelt el, a végső licitet pedig a ZTS Hungária Kft. adta.

Az átadón Mérei Tamás ügyvezető-igazgató beszélt arról, hogy miért is gondolták úgy másik két ügyvezető társával együtt, hogy az ő irodájukban lesz a legméltóbb helye ennek az ereklyének:

A ZTS Hungária Kft. fő profilja a villanyszerelés, munkánk által sok-sok családot megismertünk már, akár a munkatársaink, akár az ügyfeleink révén. Mindig is figyeltünk arra, hogy a jótékony ügyek támogatásáról se feledkezzünk meg, különösen akkor, ha gyermekekről van szó. Amikor láttuk Alberték felhívását, már tudtuk, hogy hozzánk kell kerülnie ennek a képnek!”– mesélte mosolyogva Mérei Tamás, majd azzal folytatta, hogy roppant boldog, hogy a felajánlott összegből 12 gyermek bérletét finanszírozhatják.

„Albertre mindig felnéztünk, mint sportemberre, edzőre. Többünk gyermeke jár a termükbe, s elképesztő, milyen jót tesz a falmászás a testnek és a léleknek is. A kép az irodánk falán pedig minket is motivál. A vállalkozói életben is vannak szituációk, amikor látjuk magunk alatt a szakadékot, s dönteni kell, hogy ugorjunk-e. Ám olyan társakkal, mint az enyémek, tudhatjuk, hogy ha ugrásra is adjuk a fejünket, akkor sem tud elnyelni a mélység, mert ott vagyunk egymásnak és segítünk. Ezért is valljuk, hogy ha tehetjük, kifele is segítenünk kell, a gyermekek pedig annyi, de annyi mindent megérdemelnek!” – zárta Mérei Tamás, aki arra is ígéretet tett, nem most fogunk róluk utoljára hallani, amikor a gyermekek érdekében kell tenni.

Hirdetés