Hirdetés
Jótékonyság

Különleges fotót ajánlottak fel a Hópárducok

Fotó: Ács Tamás
Havassy Anna Katalin
2021.10.12. 20:02

Kovács Albert és Vitéz Péter a nyáron megjárták Kirgizisztánt, s bár nem sikerült a világ egyik legveszélyesebb csúcsának a meghódítása, a legfontosabb, hogy hazajöttek, mert Albert, az Ibex Sport Falmászás egyik tulajdonosa felelős döntést hozott. Most pedig családokon szeretne segíteni, mert ha valaki, akkor ő tudja: a mászás igazi szenvedély, amely építi a testet és a lelket is.

Hirdetés

A győri hegymászó, Kovács Albert nem most vívta ki magának a mászósport elismerését, hanem már évekkel korábban. Kitartása, profizmusa és józan ítélőképessége a legnagyobbak közé emelte. Ezt bizonyította idén nyáron is, amikor Vitéz Péterrel a Pobeda-csúcs meghódítására készültek. Akkor mondott megálljt, amikor kellett, ez pedig kellett ahhoz, hogy épségben hazatérjenek. A sportembernek helyén van az esze és a szíve is, ez utóbbit pedig itthon is folyamatosan bizonyítja.

Kovács Albert

Most éppen egy olyan fényképet ajánl fel jótékonysági licitre, amelyen ő maga látható, s Kirgizisztánban készült. Egyedi, különleges, és rengeteg üzenettel bíró fotóról van szó, amelyet igazából mindenki úgy fordít le magának, ahogy a legjobban tetszik neki, de Albert szívesen mesélt róla, mit is láthatunk.

Ami a fotón látszik, az messze a komfortzónán túl van. Ott, abban a pillanatban kellett eldönteni, hogy bevállalom-e az ugrást. Alattam ki tudja, milyen mélység volt, éles-jeges sziklák és sorolhatnám. Viszont tudtam, hogy a testemre erősített kötél végén ott áll a társam, aki fogja, és ha bármi történne, nem engedné, hogy bajom legyen. Meg kellett próbálni, mert csak így juthattam át a túloldalra.

LICITÁLJ ÉRTE!

Sikerült az ugrás, minden rendben volt! Ám ha nem sikerült volna, akkor sem lett volna semmi sem, tettünk volna egy kerülőt. Tudni kell kockáztatni az életben, de csak kellő körültekintéssel. Ezért is gondolom, hogy ennek a képnek hatalmas motivációs üzenete van, s remélem, más is így látja, mint én” – foglalta össze Albert, aki azt is elmondta, mi a licit célja.

Szeretném, ha a képért kapott összegből minél több, az Ibex Sport Falmászás termében sportoló gyermeket támogatni tudnánk. Többen vannak, akik nagy családból jönnek, s minden testvér bérletes nálunk. Ez pedig tudom, hogy anyagilag azért teher. Olyanról is tudomásunk van, ahol másról mondanak le, csak hogy a gyermek járhasson az edzésekre. Ez az elszántság, és a mászás iránti szeretet engem mindig nagyon megérint, ezért is szeretnék valahogy segíteni.”

S igen, minél nagyobb áron kel el ez a különleges fotó, annál több családnak, annál több mindenben tudnának segíteni az Ibexesek. A bérleten kívül szívesen támogatnának gyerekeket akár mászócipővel is, amire éppen szükség van, s jut rá a támogatásból. Albert arra is ígéretet tett, hogy a legtöbbet kínáló cég logójával díszített zászlót elviszi magával a következő 7000-es csúcshódításra, és azzal együtt készít egy fotót a megfelelő pillanatban.

Egyre több gyermek választja a falmászást

„A sajátunkból is szoktunk jótékonykodni, de ez egy kicsit nagyobb szabású akció lenne, ezért gondoltam erre a licitre. Aki megvásárolja a fotót, olyat kap, amilyen senki másnak nincs, s remélem, ha ránéz, mindig az jut majd eszébe: nem kell nagyot vállalni, csak éppen annyit, amit a meglévő tudással, eszközökkel, társakkal teljesíteni lehetséges. S ha még így sem sikerülne? Menni tovább és keresni a következő lehetőséget!”

A Kovács Albertről készült fotóra az Ibex Sport Falmászás hivatalos Facebook-oldalán lehet licitálni, kommentben vagy üzenetben!

Segíts, hogy minden gyermek valóra válthassa az álmát a mászófalon!

Galéria: Ács Tamás

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka

Hirdetés