Hirdetés
Tovább szépül Győr

Tizenkétezer egynyári virág talált gazdára

Fotó: O. Jakócs Péter
Papp Zsolt
2020.05.26. 10:35

Az önkormányzat ingyenes virágosztása évről-évre népszerűbb program, egyre több győri igényel virágot, hogy szépítse saját környezetét és ezzel a várost.

Hirdetés

Kedden reggel hosszú sor kanyargott a Városháza téren, ahol az önkormányzattól igényelt virágokat lehetett átvenni. „Idén már második alkalommal éltünk a lehetőséggel, mert fontosnak tartjuk, hogy rendezett, szép környezetben éljünk. Az évelő növények már ott vannak a ház körül, de az igazi díszt az egynyáriak adják” – mondja a sorban álló Ősze Tiborné. Nem ő az egyetlen, aki többedszer csatlakozik a kezdeményezéshez.

Kiss Gábor már harmadik alkalommal jött el, és mint mondja, a növények jó helyre kerülnek, hiszen a Mesevár Óvoda mögött készítettek egy kiskertet, így sokan gyönyörködhetnek a virágokban. Zimonyi Gáborné az utcafrontra, a kerítés mellé szánja a növényeket. „Győrben nagyon szépek a parkok, sokszor onnan lesem el az ötletet, hogy melyik virág mellé mit érdemes ültetni, hogy igazán szépen mutasson. Most begóniát, vinkát, kannavirágot választottam” – meséli.

Hirdetés

„A győri önkormányzat nagy figyelmet fordít a város szépítésére, ezért ültetünk el minden évben mintegy százezer egynyári palántát, amelyek gondozását a telepített öntözőrendszerek segítik. A környezetünk szépítésébe azonban a lakosságot is bevonjuk, és örömteli, hogy ezzel a lehetőséggel évről-évre többen élnek. Míg tavalyelőtt 8 ezer, tavaly 10ezer, az idén már 12 ezer virágot igényeltek a győriek” – fogalmazott Radnóti Ákos alpolgármester.

Hozzátette arra kérik a programban részt vevőket, viseljék gondjukat a virágoknak, hogy minél tovább ékesítsék a környezetünket. Kiemelte, a város hamarosan kiírja a hagyományos környezetszépítő pályázatát is, amelyre szintén várják majd a győriek jelentkezését.

A virágosztásban Radnóti Ákos mellett dr. Pergel Elza alpolgármester-asszony és dr. Szálasy László önkormányzati képviselő, a Környezetvédelmi bizottság elnöke is segédkezett. „Éppen a kórházi ügyeletből érkeztem a térre, és nagyon jól eső érzés volt látni, hogy ennyien itt vannak, és csatlakoznak ehhez a kezdeményezéshez. Örömteli, hogy sok győri számára fontos a szép és rendezett környezet, ezért tevőlegesen is részt vállalnak a város szépítésében” – nyilatkozta szerkesztőségünknek a bizottság elnöke.

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #Győr+ TV | #Győri önkormányzat |
likeold
a fb oldalunkat