Tízméteres gyönyörű ezüstfenyő a város karácsonyfája

Zombai-Kovács Ákos | Fotó: Ács Tamás
2022.11.21. 12:35

Több, mint 10 méter magas, gyönyörű ezüstfenyő Győr idei karácsonyfája. A formás tűlevelűt nagyjából 30 éve ültette a győrszentiváni Pintér Ferenc, eredetileg földlabdás karácsonyfának vették, utána került a kert végébe. Azóta jól megnőtt a fenyő, amit időnként a nagyobb szelek időnként megtépáztak, a helyét is kinőtte, ezért ajánlotta fel tulajdonosa a fát a városnak. A hatalmas fenyőt darus kocsival vitték a Széchenyi térre, ahol a következő napokban feldíszítik, aztán péntektől az adventi időszak fő látványossága lesz.

Hirdetés

Pontosan harminc éve, 1992-ben ültette el kertjében Pintér Ferenc azt az ezüstfenyőt, amit korábban, földlabdás karácsonyfának vásárolt. Alig egy méteres volt akkor a szép tűlevelű, ami mostanra szépen megnőtt.

Pintér Ferenc

„Már hozzá tartozott a kertünkhöz, de sajnos a nagyobb szelek mindig megtépázták, meg attól is féltem, hogy esetleg ezt is megtámadják a bogarak, mint a tujáinkat, addig akartam felajánlani, amíg szép és egészséges” – mondta Pintér Ferenc.

A felajánlott fát korábban a Győr-Szol szakemberei is megvizsgálták, hiszen minden évben az a cél, hogy szép és egészséges tűlevelű legyen a város karácsonyfája.

”Kora reggel darus kocsival érkeztek kollégáim a szentiváni családi házhoz, ahol motoros fűrésszel vágták ki a hatalmas fenyőt, aztán pedig teherautóval szállították a Belvárosba, ahol a Széchenyi téren, a szokásos helyre állították fel, természetesen jó alaposan rögzítették is, hogy ne eshessen baja a következő időszakban” – hangsúlyozta Ozsvárt Tamás, a szolgáltató ügyfélszolgálati és kommunikációs csoportvezetője.

A mintegy 10 méter magas, nagyjából 32-33 éves fenyőt a következő napokban feldíszítik és kivilágítást is kap, péntektől a fa lesz az adventi időszak egyik fő látványossága Győrben.

A Győr-Szol tájékoztatása szerint idén, a korábbi évekkel ellentétben, az energiaválságra való tekintettel, spórolási céllal, nem állítanak a városrészekben külön városrészek karácsonyfáit.

A fenyőfa felállításáról készült teljes galéria megnézhető itt:

Galéria: Ács Tamás

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #advent | #adventi vásár | #Győr | #karácsony |