Tisztelet a hősöknek!

Földvári Gabriella Fotó: Marcali Gábor
2024.05.24. 12:29

„A kormány egyik legfőbb célkitűzése, hogy Magyarországon békében, biztonságban élhessünk!” - többek között erről is beszélt a Radó-szigeten állított hősi emlékműnél tartott megemlékezésen dr. Dézsi Csaba András polgármester.

A győri önkormányzat a Magyar Hősök Emlékünnepe alkalmából pénteken katonai tiszteletadással és koszorúzással emlékezett hőseinkre.

Dr. Dézsi Csaba András polgármester beszédében arra emlékeztetett, hogy a háborúk okozták népünknek a legnagyobb tragédiákat, nagyon sok emberáldozatot követelve a hazától. A hősök, akik életüket adták a hazáért, a legnagyobb áldozatot hozták. A hősök nélkül pedig nem biztos hogy lenne ma magyar nemzet, Magyarország és talán Győrt is másképp neveznék.

 „Büszkék vagyunk a hősökre, de tisztelet a hétköznapi hősöknek is, akik minden nap tesznek valamit a hazánkért! Orvos-professzorként azt mondom, nincs igazságos háború! Olyan háború, amibe jó, ha belesodródunk, nincs! De ha harcolni kell, akkor meg kell védeni a hazánkat, amihez erős hadseregre van szükségünk. Mert erős hadsereg nélkül gyengék, sebezhetőek vagyunk, és csak sodródunk az árral. A magyar kormány érdeke, hogy stabil, biztonságos hely legyen Magyarország! Ezt akkor tudjunk megteremteni, ha erős hadseregünk van! Ez a kormányunk egyik legfőbb célkitűzése!” – hangsúlyozta a politikus.

A megemlékezésen közreműködött Balogh Eszter énekművész, a Győri Nemzeti Színház karigazgatója.

Majd a történelmi egyházak nevében imát mondott az elesett hősök lelki nyugalmáért a római katolikus egyház képviseletében Böcskei Győző plébános, a győri evangélikus egyházközségtől Vancsai József lelkész, a győri református egyházközség nevében Wágner Tamás lelkipásztor.

A megemlékezés zárásaként a jelenlévők elhelyezték a koszorúikat, virágaikat az emlékműnél.

Galéria: Marcali Gábor

Televíziós szerkesztő: Kárpát Zsolt

Kapcsolódó témák: #emléknap | #Győr | #Magyar Hősök Napja |