Testsúlycsökkentő programok az EFI-vel

Győr+ Fotó: Pixabay
2023.01.25. 15:05

Komplex, 8 alkalmas testsúlycsökkentő programot hirdet az Egészségfejlesztési Iroda győri járási lakosoknak 18-60 év között.

Hirdetés

Az ideális testsúly az egészség egyik fontos alappillére. Megtartása, illetve elérése olyan betegségek megelőzését szolgálja, mint a cukorbetegség, hormonális problémák, magas vérnyomás, izületi elváltozások.

A túlsúly mentális állapotra gyakorolt hatása sem figyelmen kívül hagyható, a sikeres életmódváltás önbizalmat ad, növekszik az önértékelés, az ember jobban érezheti magát a bőrében. A mindennapi
életben folytatott egészséges táplálkozással, életmóddal saját magunk tehetünk a legtöbbet önmagunkért, és közvetetten családunkért. Ehhez kínál most támogatást az EFI.

A Győri Járási Egészségfejlesztési Iroda az aktív korú lakosságnak hirdeti meg komplex prevenciós életmód programját.

A túlsúllyal küzdőknek február 6-án, és 13-án hétfőn 14-16 óráig tartanak egészségi
állapotfelmérést
, melynek során testösszetétel elemzést, BMI, azaz testtömeg index meghatározást végeznek.

Az egészségestől eltérő értékekkel élő résztvevőknek a program második alkalmával – február
22-én, 13 órakor
– dietetikus szakember tart csoportos foglalkozást iránymutatással a fogyás eléréséhez. A tartós sikerhez, a testsúly megtartáshoz elengedhetetlen az életkornak megfelelő, rendszeresen
végzett testmozgás.

Az EFI programjának további 6 alkalma ezt szolgálja: a résztvevők a lélekre is pozitívan ható, vidám zumba fitnesz foglalkozásokkal tehetik teljessé az életmódváltást csütörtök délutáni és szombat délelőtti edzés lehetőséggel, havonta egyszer pedig várják őket az EFI város környéki gyalogtúráján.

Jelentkezés: efiprogram.gyor@gmail.com; 96/507-900/8575

Forrás: Győri Járási Egészségfejlesztési Iroda és Lelki Egészség Központ

Hirdetés