Hirdetés
Szabadidő

Térképek a Püspökerdőbe vezető közlekedéshez

Fotó: Győr+ Archívum
Szigethy Teodóra
2021.07.02. 16:33

Részletes térképes segédletet készített az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság és a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. a Püspökerdő és az az melletti töltés közlekedéséről. Ebben megtalálható, hogy hova, milyen járművel lehet behajtani.

Hirdetés

Nagyon sok téves információ kering a közösségi oldalon arról, hogy a győri töltésen meddig, milyen közlekedési eszközzel lehet menni, illetve arról is, hogy a Püspökerdőben hogyan lehet megközelíteni a tűzrakó helyeket.

Nagyobb méretért kattints a képre!

Még májusban portálunk is megírta, hogy csak kerékpáros és gyalogos forgalom használhatja a Püspökerdő környezetében – a leeresztő zsilip és az újfalusi rampa közötti védvonalon – a töltéskoronát. Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság a biztonságos közlekedést szem előtt tartva kérte a korlátozást.

Nagyobb méretért kattints a képre!

Az igazgatóság a Győr+ Média kérésére térképes segédlettel pontosította, mely töltésszakaszon, milyen járművel lehet közlekedni. Ha a népszerű Püspökerdő megközelítésére fókuszálunk, akkor a térképről leolvasható, hogy a Széchenyi-egyetem és az Aranypart I. között – mivel ez a közúttal közös védvonal szakasz – fel szabad hajtani autóval, azzal egészen a Püspökerdő úgynevezett nagykörének kezdetéig lehet haladni.

Nagyobb méretért kattints a képre!

A Kisalföldi Erőgazdaság Zrt. a Püspökerdő belső útjainak közlekedéséről készített részletes térképet, amiben jelölik az összes tűzrakó helyet, illetve azt is, melyiket, hogyan lehet megközelíteni. A terület 7 tűzrakó pont közül négy gépjárművel elérhető, a maradék három pedig több-kevesebb gyaloglással.

Korábbi cikkünk a témában:

Hirdetés